De GolfAlliantie 2021

door 23 juni 2021

Sinds enige weken is het weer mogelijk om op de banen van de GolfAlliantie te gaan spelen. Door coronamaatregelen waren die nog niet opengesteld voor de leden van de GolfAlliantie. Van deze openstelling werd direct gebruik gemaakt door leden van HGC ‘Overbrug’. Al snel merkten zij dat er ten opzichte van voorgaande jaren verschillen zijn bij het reserveren van starttijden voor leden van de GolfAlliantie.

Een telefonische ronde over de speelmogelijkheden met alle aangesloten clubs geeft het volgende beeld.

Holes
Opmerkingen
Albatross
9
De Dorpswaard
18
HGC ‘Overbrug’
18
niet mogelijk op donderdag
Kromme Rijn
9
geen starttijden tussen 10 en 11 uur
De Kurenpolder
9
op de dag bekijken of er toch ruimte is voor 18
The Mondial
(De Nieuwegeinse Golf)
9
voor 10.00 uur of na 15.30 uur starttijden
Old Course Loenen
9
niet mogelijk op vrijdag en zondag
De Strijensche golfclub
18
De Tongelreep
9
vanaf 15.00 uur spelen, dinsdag niet mogelijk

Reserveren is bij de meeste clubs mogelijk vanaf een week van tevoren. Bij De Kromme Rijn en de Kurenpolder kan dat al 14 dagen van tevoren, bij The Mondial kan drie dagen van tevoren worden gereserveerd.

Het raadplegen van de maandagenda’s van de clubs geeft een goed zicht op welke dagen de meeste speelruimte is.

Bovenstaande beperkingen van de speelmogelijkheden van de GolfAlliantie-spelers op elkaars banen, in vergelijking met de eerste jaren na de oprichting van de GolfAlliantie, hebben vooral te maken met de pandemie veroorzaakt door corona.
Om toch te kunnen golfen zijn alle golfclubs overgegaan tot een reserveringssysteem voor alle spelers, eerst flights van 2, later van 3 en tenslotte van 4 personen. Al snel na de invoering hiervan werd door de clubs bepaald dat ieder lid maximaal 3 reserveringen tegelijk kan maken. Als een van die reserveringen was gebruikt, kon er weer een nieuwe worden geplaatst. Spelers die meerdere keren per week willen spelen zorgen ervoor dat ze telkens 3 reserveringen hebben. Door dit systeem wordt het aantal speelmogelijkheden voor bepaalde dagen en tijden steeds moeilijker.

​De wekker zetten!

Je kunt zeven dagen vooruit reserveringen maken. In de weekends is het doorgaans drukker dan door de week. Als je op zaterdag hebt gespeeld en je wilt voor de zaterdag daarop reserveren dan kan dat vanaf zondagmorgen om 00.01 uur. Veel spelers maken na 24.00 uur hun reservering om zeker te zijn van een plaats. Sommigen zetten zelfs daarvoor hun wekker. Ook hebben bijna alle golfclubs meer leden gekregen, onder andere omdat golfen al vrij snel , ondanks de coronamaatregelen, mocht doorgaan. De druk op de speeltijden is veel groter geworden. Verder moet er plaats zijn en blijven voor de greenfeeërs; zij zorgen voor extra inkomsten voor de club, maar het kunnen ook potentiële nieuwe leden zijn.

Het is dan ook begrijpelijk dat met de openstelling van de banen voor de leden van de GolfAlliantie de druk op het speeltijdenschema nog groter is geworden.

Desgevraagd geeft onze voorzitter, Wim van de Westerlo, aan dat hij van verschillende GolfAlliantie-leden andere gegevens betreffende speelmogelijkheden en -tijden heeft dan die hierboven na een telefonische ronde zijn opgenomen. Een aantal geeft formeel aan dat je daar 18 holes mag spelen, terwijl verzoeken om die te spelen door caddiemasters worden afgedaan met de boodschap dat je maar voor 9 holes kunt inschrijven.

Overal 18 holes

Onze voorzitter is voorstander van het principe ‘gelijke monniken, gelijke kappen’. Niet slechts bij drie clubs 18 holes kunnen spelen, maar bij allemaal!  Dat waren indertijd de afspraken. Hij zal dit inbrengen bij de bestuurders van alle GolfAlliantie-clubs.

Maximaal worden bij alle clubs slechts 2 flights per dag toegestaan. Je zou zeggen dat het, met een beetje goede wil, toch moet lukken deze voor 18 holes in te schrijven. Als dat gaat lukken kunnen wij allen nog veel plezier aan de GolfAlliantie blijven beleven.

 

Piet de Jager

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This