Even voorstellen…

door 19 augustus 2021

Marielle Konings en Jan‑Willem Leclercq

Ooit, 23 jaar geleden, hebben wij ons GVB gehaald. Destijds als ontspanning voor de spaarzame vrije weekenden, die normaal helemaal opgingen aan onze sport waterpolo. Met de geboorte van onze kinderen verdween de tijd om te golfen en stonden onze golfclubs jarenlang stoffig op zolder, tot een bijzondere samenloop van omstandigheden ons leidde naar HGC ‘Overbrug’.
In 2018 betrokken we ons huis aan de Zoete Kers, zo ongeveer recht tegenover de ingang van de golfbaan. Af en toe zeiden we tegen elkaar dat we ‘toch weer eens een rondje moesten gaan lopen’, maar het kwam er steeds maar niet van. We waren toch nog te druk met alle dingen,die bij een nieuw huis en opgroeiende kinderen horen. En toen kwam Corona: opeens was er tijd en begon het weer te kriebelen. Zouden we dan toch maar eens…?

Een warm welkom

Intussen zijn we ruim een jaar lid en spelen we toch wel elke week twee of drie keer. Ook onze dochters Meike en Maud van 17 en 15 zijn enthousiast geworden voor de golfsport, hebben vorig jaar hun GVB gehaald en zijn jeugdlid geworden. Wij zijn geen geboren of getogen Helmonders en toen we lid werden kenden we amper mensen op HGC ‘Overbrug’. En toch, we voelen we ons vanaf het begin thuis en welkom op de golfclub. Dat zit hem in kleine zaken als een introductiewedstrijd, een goed opgezette GVB-cursus voor onze kinderen en vooral de hartelijkheid en de gezelligheid van alle leden op en rond de golfbaan. Wij vinden bij veel mensen aansluiting. Wedstrijden zijn gezellig, maar niet eerder dan dat we die fanatiek hebben gespeeld. Het competitieve van onze waterpolotijd is niet helemaal verdwenen…

Kortom, na een jaar hebben we onze plek gevonden en spelen we met veel plezier op de HGC ‘Overbrug’. Hebben we dan niets kritisch te melden? Nou vooruit dan: we kunnen met zijn allen een beetje beter voor de golfbaan zorgen: de greens en fairways zien er soms niet uit door niet gerepareerde pitchmarks en divots en sommige bunkers lijken op de zandbak van Leonardus speeltuin. Na al het goede werk van de greenkeepers is het toch maar een kleine moeite om met zijn allen te helpen om de golfbaan in goede conditie te houden en daar hebben we allemaal profijt van!
Tot snel op de baan!
Marielle Konings en Jan-Willem Leclercq

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This