Jaarlijkse Handicart-wedstrijd verregend!

door 31 augustus 2021

Zondag 29 augustus was de dag dat de jaarlijkse Handicart-wedstrijd doorgang kon vinden. Normaal is deze wedstrijd op Tweede Pinksterdag. Echter, op deze laatste zondag van augustus waren de weergoden ons niet goed gezind. Het was koud en herfstachtig, waarbij ook nog om klokslag 11.00 uur, bij de start, de hemel open ging en zich in de loop van de dag tegen het einde van de wedstrijd pas weer sloot.

Wedstrijd voor het goede doel

Daarmee werd het enthousiasme van de organisatoren van deze wedstrijd, Harrie van de Rijdt, Fons Crooijmans en Hein Ottenheijm, niet beloond. Een wedstrijd voor het goede doel. Door de relatief grote opbrengsten in de afgelopen jaren, onder leiding van onze ‘mister Handicart’, Nol van de Kant, hebben we een gestage groei meegemaakt van het aantal Handicarts bij onze club. Ronduit teleurstellend was dan ook het aantal van 41 deelnemers aan deze wedstrijd onder wie slechts 4 Handicart-gebruikers. De gehele opbrengst komt ten goede aan de aanschaf van deze Handicarts door de landelijke organisatie. Een hogere opbrengst resulteert dan ook weer in uitbreiding van onze eigen aantallen Handicarts. De grote winnaar van deze dag is dan ook de Handicart-gebruiker van onze club.

Uitslag

Ondanks het slechte weer werd er toch goed gespeeld. Dat er voor alle deelnemers een prijs was, heeft daarbij natuurlijk een rol gespeeld. En wat belangrijk was is ook het grote aantal Mulligans dat vooraf werd aangeschaft en waarvan de opbrengst ook weer naar het bovengenoemde goede doel ging. Dries Swinkels was met een score van 40 punten de beste, gevolgd door Ger Dings en Alex van IJsseldijk, allebei met 38 punten.

De dag werd traditioneel afgesloten met een Amerikaanse verkoop. De meeste verlote producten waren ook nu weer door enkele sponsoren geschonken. Dat de dag toch nog met een positief financieel resultaat kon worden afgesloten was, naast aan de deelnemers, vooral ook te danken aan enkele trouwe sponsoren.
De opbrengst van de handicart wedstrijd tbv de stichting Handicart was 2375 euro. Dit is inclusief 750 euro van de sponsors.

De redactie

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This