Drainage­werkzaam­heden bij hole 7

door 23 september 2021

Omdat de doorgang langs de green van hole 7 naar de tees van hole 8 vooral in de natte wintermaanden slecht begaanbaar was, hebben we besloten om de ontwatering te verbeteren door het aanleggen van twee strengen drainageslang.
Een drainageslang voor de afvang van het eerste water op de schuine zijde van de green van hole 7 en een drainageslang op het laagste punt van de doorgang.

Schuine zijde hole 7

Blijkt het na de wintermaanden niet toereikend te zijn, dan kunnen we alsnog een drainageput aansluiten om toch voldoende afwatering te kunnen realiseren, zodat de doorgang bij hole 7 het hele jaar goed begaanbaar blijft. Het gevolg van het aanleggen van een drainageput is dat we een putdeksel gaan krijgen, waarop een golfbal kan wegspringen.
Voor het realiseren van het bovenstaande hebben we eerst de graszoden afgestoken en daarna de sleuven gefreesd, waarin de drainageslangen zijn geplaatst en die vervolgens opgevuld met drainagezand. Vervolgens zijn de afgestoken graszoden teruggeplaatst en is ter bescherming die plek tot tijdelijke GUR verklaard.
Herbert van Hout / Redactie Evergreen

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This