Matchplay kampioenschappen 2021

door 18 oktober 2021

De Matchplay- en Strokeplay-kampioenschappen zijn wat publiciteit betreft de laatste jaren een ondergeschoven kind geweest. Er wordt hieraan praktisch nooit aandacht besteed in ons clubblad Evergreen. Vele leden weten nauwelijks wat deze wedstrijden inhouden, terwijl ze gezien worden als baankampioenschappen.

​De dames

Afgelopen weekend was het finaleweekend voor de Matchplay. Om bij de dames te beginnen, zaterdag was de halve finale: Therris van de Westerlo won van Ellen Claessen en Marianne de Kimpe van Tonne Knaapen. Dus speelden Ellen en Tonne op zondag voor de derde of vierde plaats en ging de finale tussen Marianne en Therris. Marianne had een geweldige dag, zoals ze dat heel vaak heeft! Voor de vijfde keer Matchplay kampioene van HGC ‘Overbrug’. Chapeau!

​De heren

Op zaterdag won Leo van Veghel de halve finale van Michiel Hoenderkamp en Sven van Uden van Leon Buys. Dus op zondag ging de derde of vierde plaats tussen Michiel en Leon. De klap op de vuurpijl was wel de finalewedstrijd tussen Leo en Sven. Op hole 19 weet Leo met een fantastische putt het kampioenschap naar zich toe te trekken. Geweldig! En voor Sven een super tweede plaats!

Hopelijk gaan er de komende jaren vooral bij de dames wat meer leden aan deze wedstrijd meedoen. Ik weet zeker dat er genoeg talent is binnen onze club. Bovendien hoop ik dat wat extra aandacht voor de baankampioenschappen veel leden zal inspireren de wedstrijden te bezoeken.

Els van Wylick

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This