NGF Jeugdcompetitie

door 28 oktober 2021

Zondag 31 oktober 2021 – Spannende thuiswedstrijd HGC ‘Overbrug’

Wordt ons Jeugdteam kampioen?

Dit jaar is de NGF Jeugdcompetitie verplaatst van juni naar oktober. Op zondag 31 oktober is de laatste competitiedag. Ons jeugdteam speelt dan een thuiswedstrijd, start 09.30 uur. Gelet op de stand in de competitie belooft het een spannende dag te worden waarbij ons jeugdteam kans maakt om kampioen van de 1e klasse te worden en te promoveren naar de hoofdklasse.

De stand is als volgt:

Golfclub Brunssummerheide13 punten
HGC ‘Overbrug’13 punten
Golfbaan Het Woold12 punten
Golf & Countryclub Geijsteren2 punten

In de jeugdcompetitie worden per wedstrijddag en per team door 4 spelers individueel 9 holes gespeeld, waarbij de beste drie Stableford scores per team meetellen en er ook nog een extra punt voor het team te behalen is voor de speler die van alle deelnemers het best heeft gescoord.

Aansluitend worden in tweetallen per team 9 holes Greensome gespeeld, waarbij de Stableford punten meetellen voor de eindscore. Uiteindelijk krijgt het beste team van de dag 6 punten, het tweede team 4 punten en het derde team 2 punten; het team dat als laatste eindigt krijgt geen punt. Het punt voor de beste individuele Stableford score wordt dan bij de score van het team opgeteld

Resultaten van ons jeugdteam tot nu toe

Op zondag 3 oktober 2021 startte de jeugdcompetitie vroeg met een wedstrijd in Brunssum. Veel regen op heen en terugweg en miezer tijdens de wedstrijd. Brunssummerheide is een mooie, maar ook moeilijke, golfbaan. Ons team bestaande uit Fenno, Joep, Joost en Tijn werd met een totaal van 70 Stableford punten tweede en behaalde 4 wedstrijdpunten.

Op zondag 17 oktober 2021 stond de wedstrijd in Geijsteren op het programma. Gelukkig beter weer. Ook een mooie baan, waar wel de greens veel te lijden hebben gehad. Fenno, Yash, Joep en Joost scoorden goed met 87 Stableford punten, maar Het Woold en Brunssummerheide scoorden nog beter en we werden uiteindelijk derde en kregen dus 2 wedstrijdpunten.

Zondag 24 oktober 2021 startte koud, maar werd het toch nog een hele mooie dag. Op golfbaan Het Woold speelden Loek, Yash, Joep en Joost. Zowel Loek als Joep behaalde met 20 Stableford punten de beste dag score en met de geweldige Greensome van Joep en Joost (22 punten) behaalde ons jeugdteam in het totaal 91 Stableford punten waarmee ze Brunssummerheide met één Stableford punt voorbleven en dus eerste werden en 6+1=7 wedstrijdpunten kregen.

Komende zondag 31 oktober 2021 is de beslissende thuiswedstrijd van ons jeugdteam.

De jeugdcommissie

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This