Afsluiting Herenochtend zomercompetitie

door 5 november 2021

Afgelopen donderdag 4 november werd het zomerseizoen 2021 van de Herenochtend traditioneel afgesloten met een funwedstrijd en een driegangendiner in D´n Dimpel. Daarbij werden de winnaars van de funwedstrijd en, op diverse fronten, van de zomercompetitie bekendgemaakt. De zomercompetitie liep van april tot en met oktober over ruim twintig wedstrijddagen met af en toe een onderbreking voor funwedstrijden of een voorjaarsuitje.

Funwedstrijd

Bij de start was niet bekend wat deze funwedstrijd nu feitelijk inhield; het enige wat de deelnemers wisten, was dat er moest worden geteld volgens het Stableford-systeem. Pas bij de prijsuitreiking werd duidelijk dat degenen met de hoogste Stableford-scores deze keer niet de winnaars waren. De flight met de hoogste gemiddelde score was de winnaar en dat was de flight met Ben Manders, Ben Goossens, Toon Geerts en Piet Koreman.

Klassementen zomercompetitie

De uitslagen werden tussen de gangen van het goed verzorgde en smakelijke diner bekendgemaakt door de voorzitter van de commissie Herenochtend, Harrie van der Rijdt. Bij de ringerscores, de beste score per hole over de gehele competitieperiode, werd onderscheid gemaakt tussen de afslag van geel en die van rood. Jef Hagemans werd eerste van de gele afslag met maar liefst negen birdies en negen pars. Samen zijn dat 62 slagen voor 18 holes! Twee en drie werden respectievelijk Frans Vinke en Fred Berkers. Van de rode afslag werd Toon Geerts winnaar met 65 slagen: 6 birdies en 12 pars. Er waren drie nummers twee met elk in totaal 72 slagen: Jos van Zuidam, Jan Meulendijks en Piet de Jager.

Op de eerste plaats van de zomercompetitie was Peter van der Linden geëindigd met in totaal 186 punten, voor Willie Giesbers en Franklin Kater met respectievelijk 180 en 177 punten. Bij de achttien holers was het tot op het laatst spannend tussen de nummers één en twee van de ranglijst: Frans Vinke won uiteindelijk met 375 punten van Toon Geerts, die op 371 punten uitkwam. Fred Berkers werd derde met 362 punten.
De commissie van de Herenochtend werd lovend toegesproken voor het vele werk dat zij telkens maar weer verrichten, waardoor veel mannelijke leden van HGC ‘Overbrug’ elke donderdag een mooie golfdag kunnen meemaken. Ook werd de hoop uitgesproken dat zij dit nog lang zouden voortzetten. Tot slot van deze huldiging was er een groot applaus voor de commissie.

Wintercompetitie

Vanaf 11 november gaat de wintercompetitie van start over 9 en/of 18 holes. Alleen de behaalde Stableford-punten over de eerste negen holes tellen dan mee voor de ranglijst. De wedstrijden starten een half uur later dan die van de zomercompetitie, nl om 10.00 uur.

De redactie van Evergreen

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This