De wild- en Sinterklaaswedstrijd

door 24 november 2021

De wild- en Sinterklaas-wedstrijd, georganiseerd door Leon van Zon en Hein Ottenheijm, was met ruim 40 deelnemers zondag 21 november een groot succes.
Op de baan kwamen we allerlei wilde dieren tegen: fazanten, vossen, konijnen en wilde zwijnen. Als we op de betreffende hole een fazant zagen hadden we geluk, dan mochten we twee slagen in mindering brengen op onze score óf een Mulligan inzetten op een volgende hole, dit naar keuze. Kwamen we een vos tegen (link naar Sinterklaas) dan hadden we pech: op deze hole werden er twee punten op de behaalde score in mindering gebracht. Gelukkig werd bij het zien van een wild zwijn de behaalde score op de hole verdubbeld. Op de baan kwamen we ook allerlei andere dieren tegen, zoals kraaien in de bunkers en op de golftassen, wormen op de greens, maar dit had gelukkig geen invloed op de berekening van de score anders werd het wel erg complex.

Een mission impossible

Op de putting green voor het clubhuis stond een konijn, iedereen mocht drie keer proberen een bal in één keer in de hole te chippen. Dit was voor bijna iedereeneen mission impossible: alleen Jan-Willem Leclercq heeft één hole dichtgemaakt.
Het team van D’n Dimpel had na hole 9 gezorgd voor een heerlijke versnapering: warme chocomel en een worstenbroodje, dank daarvoor namens iedereen!

Na de wedstrijd kwam Sinterklaas met zijn Piet ‘Holle Bolle’ naar golfclubhuis D’n Dimpel.

Er werden enkele leden naar voren geroepen:

 • Karin Asmussen voor haar geweldige inzet afgelopen jaar als secretaris van de vereniging. Ze heeft namelijk veel extra werk moeten verrichten vanwege het communiceren van de Corona-maatregelen en de Sint sprak hierover zijn grote waardering uit.
 • Hein Ottenheijm voor zijn tomeloze inzet voor de organisatie van diverse wedstrijden. Volgend jaar hoort de Sint graag welke vorderingen Leon Buys heeft gemaakt.
 • Leo van Veghel werd in het zonnetje gezet als Matchplay-kampioen 2021 en ook omdat hij tijdens de wedstrijd de neary had geslagen op hole 8/17. De Sint had wel zo zijn bedenkingen over het spelniveau op de club, gezien Leo’s jeugdige leeftijd en riep de andere leden op om iets meer te gaan trainen.
 • Heidi de Greef heeft op hole 10 de longest drive geslagen bij de dames; bij de heren was dit Sven van Uden.
 • De wedstrijd werd gewonnen door Hans van de Wassenberg, op de tweede plaats Pete Norman en de derde plek was voor Esmee van Lieshout.
 • Tot slot mocht Marielle Konings (tot grote verbazing van haarzelf) nog even op schoot komen zitten bij de Sint.
 • Voor iedere deelnemer aan de wedstrijd was er een prijs, van speculaas tot diverse stukken wild, waaronder hertenbiefstuk.

  De Sint heeft in de zomer van 2021 zijn GVB gehaald, misschien leuk om de Sint een aantal greenfees van onze club cadeau te geven, voor het geval hij volgend jaar weer naar Helmond komt. De Sint was overigens goed geïnformeerd en heeft de prijsuitreiking op een ludieke wijze gedaan.

  Marielle Konings

  Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

  Pin It on Pinterest

  Share This