Even voorstellen…

door 4 november 2021

Golfen op HGC ‘Overbrug’, een mooie groene stadsbaan. Bijna in mijn achtertuin kan ik met mijn kar over de Groene Loper op weg naar de golf. Een cadeau! Lekker ontspannen, bijkletsen met een vriendin of juist op een ander moment even super fanatiek 9 holes lopen samen met Seraf. Warme ontvangst door de leuke meiden en jongens onder leiding van Tatum en Gijs of door de aardige én gastvrije heren en dames caddiemasters.
Na een gezellige week op mijn werk op OBS De Driehoek, tussen 25 kleuters afgewisseld met het coachen van ouders en leerkrachten, geniet ik, net als jullie op vrijdagmiddag op HGC ‘Overbrug’, van een rondje lopen. Lekker buiten, in een mooie omgeving en ontspannen maar… Hole 1 is voor mij toch echt een hole om te landen. Even loskomen van het werk of van thuis. Proberen te focussen op de bal en de lijn naar de hole. Golf lijkt wel mindfulness.

Eerst concentreren!

En als het opbrengen van de concentratie lukt, lijkt hole 2 niet zo moeilijk. Blijft de focus achterwege, dan zie ik elk bosje van deze hole. Lekker in het groen, dat wel alleen dan is het lopen van een par ver te zoeken. Aangekomen op hole 3 vind ik deze doorkijk erg mooi. Vooral als de rododendrons in bloei staan en her en der een konijn wegschiet. Ook Hole 4 met de jonge meerkoeten vind ik geweldig! Op weg naar hole 5 is het voor mij toch even de balans opmaken. Hoe sta ik er voor? Aangekomen bij hole 5 ben ik toch wel blij dat ik niet, net als de mannen, af hoef te slaan van de gele T-box. Doorlopen naar rood. Vooral een beetje links oplijnen, zodat ik de bunker rechts laat liggen. Wel even kijken in het zand van de bunker; of er ‘reeënpootjes’ in staan. Dan kan ik in de avond, een rondje om de golf lopen en deze prachtige dieren spotten. Blijft toch bijzonder, zo midden in de stad, lekker in het groen en wild om je heen.

Hole 6 is prachtig! Ook in de herfst met alle bomen in kleur. En van de zomer heb ik genoten van alle jonge ganzen. De poep was soms een beetje te veel van het goede, waardoor de bal even bleef hangen en 2 putts op de green niet lukte. Op hole 7 denk ik aan ‘Amsterdam’, niet vergeten om de klemtoon in gedachten, bij het gebruiken van mijn driver op de goede plek te leggen. Het is toch heerlijk als het lukt om in 3 slagen bij de vlag te liggen. Op hole 8 heb ik wel eens gehoopt op een birdie in plaats van een hole-in-one, bij het naderen van de green. De bal leek verdwenen. Dichterbij gekomen lag hij echt heel dicht bij de hole. Wat hebben we er om gelachen.

Op naar het clubhuis

Op hole 9 nog één keer lekker vooruit met de driver, zodat de bal midden op de fairway terecht komt. Tenminste dat hoop ik iedere keer. Door de gezelligheid op het terras, het verheugen op een lekkere cappuccino of een ander drankje word ik afgeleid. Oftewel mijn focus heeft zich na 9 holes verlegd van de baan naar het clubhuis. Een par is voor mij dan ver te zoeken. Uitholen in twee putts wordt ook een uitdaging. Dank je wel voor de heerlijke ronde en op naar het terras…

De punten tellen, de kaart invoeren én samen proosten op een gezellig weekend! Thuisgekomen zien mijn lieverds dan ook een stralend gezicht. Wie weet lopen mijn kinderen Gijs (20) en Roos (18) ook langzaamaan warm voor de golfsport. Ze zien me genieten.
Dank voor de warme ontvangst én de leuke ontmoetingen het afgelopen jaar! Ik heb enorm genoten en zet mijn proeflidmaatschap graag om in een echt lidmaatschap. Kortom voor mij is het golfen op HGC ‘Overbrug’ echt een cadeau!

Jolyne Beaumont

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This