Eerste Kerstdag

door 29 december 2021

Aan het einde van het jaar kijk ik graag even terug. Wat neem ik mee? En… wat laat ik achter?

Even een moment van rust, bezinning misschien wel, in deze vierde lockdown. Het helpt me om, in deze donkere dagen, nog meer lichtjes te zien. En lichtjes zijn er overal. Als je maar kijkt.

Zoals vanmorgen, Eerste Kerstdag. Ik wandelde met mijn hond een rondje HGC ‘Overbrug’. Het was prachtig! Enigszins nog wat ongerust vertrok ik aan mijn wandeling nadat ik de dierenarts aan de telefoon had gehad. Mijn excuses, dat ik hem op eerste kerstdag stoorde, had hij aanvaard. Met schaamrood op mijn wangen vertelde ik hem dat mijn hond in een onbewaakt ogenblik een heerlijk stuk verse kersstol van het aanrecht had gepakt. Mijn hond genoot. En die blik… was onbetaalbaar. De poedersuiker had hij achtergelaten. Echter, kerststol met heerlijke dikke rozijnen blijkt voor honden heel schadelijk. De dierenarts adviseerde: een flinke wandeling, lekker wat brokken en hem goed in de gaten te houden. En daar liep ik over het pad, bij de afslag van hole 8, de zwanen in de vijver, een restje sneeuw op de fairway, de zon scheen. Prachtig licht, heerlijk!

De wandelingen neem ik zeker mee naar 2022. Zoals ook het golfen. Wow wat heb ik genoten afgelopen jaar. Dat lief voor jezelf zijn belangrijk is, heeft 2020 me geleerd. En dat heb ik in 2021 vooral geoefend. En dat oefenen in lief zijn, daar ga ik gewoon mee door!

Wat ik achter laat…

Nou ja…. Wat ga ik proberen om achter te laten is een stukje onzekerheid. Onzekerheid over wat er komen gaat, in deze toch ‘vreemde’ tijd met maatregelen. Onzekerheid over hoe ik met deze maatregelen dien om te gaan.

Op mijn werk in nu digitale gesprekken met ouders, thuis met mijn kinderen, met vrienden of op de golf. Wat ben ik dankbaar dat we toch nog, weliswaar in flights van twee, live buiten kunnen spelen. Dit betekent toch contact, toch verbinding maken. Want, ondanks dat iedereen zijn beste beentje voor zet, valt het soms niet mee. Even wat langer moeten wachten om af te kunnen slaan, zodat de flight voor je geen bal in de nek krijgt. Voor de zoveelste keer gemiddeld vier4 pitchmarks te herstellen op de green, weer sigaretten peuken te verzamelen in de baan of de bunker, alsof het mijn tuin is, volledig aan te harken omdat het net een zandbak lijkt.

Excuses voor deze zeuralinea. Dit laat ik achter.

En wat ik niet vergeten wil om ook mee te nemen naar 2022 is vertrouwen. Vertrouwen dat 2022 een mooi jaar gaat worden. Waarin we elkaar kunnen blijven ontmoeten en dat iedereen kan blijven genieten van de prachtige omgeving. Alle goeds! Vooral een hele goede gezondheid, zodat we met elkaar kunnen blijven spelen, op HGC ‘Overbrug’.

Jolyne Beaumont

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This