Nieuwsbrief jeugdcommissie

door 13 december 2021

December 2021

Op zondag 31 oktober heeft ons jeugdteam de laatste wedstrijd in de NGF jeugdcompetitie gespeeld. Het was tot de laatste dag spannend en onze jeugd had tot het laatste moment kans om kampioen te worden. Het is helaas niet gelukt. De laatste wedstrijd, een thuiswedstrijd, werd gewonnen door het jeugdteam van Golf & Countryclub Geijsteren.

Opvallend was dat tijdens de competitie ieder jeugdteam een keer een wedstrijddag heeft gewonnen bij een andere club en niet op de eigen golfbaan. De jeugdgolfers van Golfclub Brunssummerheide deden het op onze golfbaan beter dan ons eigen jeugdteam en zijn daarmee kampioen geworden en promoveren naar de Hoofdklasse. Ons team blijf in de Eerste Klasse.

Eindstand

Golfclub Brunssummerheide        17
HGC ‘Overbrug’                               15
Golfbaan Het Woold                       12
Golf & Countryclub Geijsteren       9

NGF Jeugdcompetitie 2022 – Interesse? Geef je op!

In verband met Corona werd de jeugdcompetitie dit jaar in oktober gespeeld, maar normaal gesproken wordt die in juni gespeeld. Inmiddels heeft de NGF voor 2022 de wedstrijddagen vastgesteld op:

 • zondag 12 juni 2022
 • zondag 19 juni 2022
 • zondag 26 juni 2022
 • zondag 3 juli 2022 en
 • zondag 10 juli 2022.

Afhankelijk van het aantal teams in de poule wordt er op vier of vijf zondagen gespeeld. Er wordt gespeeld in een team van vier personen. Je speelt 9 holes individueel Stableford en daarna samen met een teamgenoot 9 holes Greensome. Meedoen aan de jeugdcompetitie is een mooie kans om ook eens op een andere golfbaan te spelen.

Onze golfclub wil natuurlijk ook weer graag met een jeugdteam aan de competitie meedoen. Ben je jonger dan 21 jaar, heb je HCP 36 of lager (of net iets hoger), ben je beschikbaar op de meeste zondagen in juni/juli 2022 en heb je interesse om mee te doen? Laat het dan weten via jeugdcommissie@hgc-overbrug.nl of via de appgroep. Aan de golfers die afgelopen jaar hebben meegedaan: geef ook even aan of je in 2022 weer met het jeugdteam mee wil doen. Indien er veel aanmelding zijn kan mogelijk een tweede team meedoen.

Golflessen 2022

Als je jeugdlid van HGC ‘Overbrug’ bent dan mag je gratis aan de golflessen deelnemen die door de golfclub in overleg met de golfpro worden georganiseerd. Het gaat dan om 15-16 lessen in de periode van april tot oktober, buiten de vakanties.
Het jeugdlidmaatschap geeft dus geen recht op golflessen die je zelf kunt afspreken, maar wel recht op meedoen met de aangeboden lessen op de vastgestelde lesdagen/lestijden.
Jullie hebben waarschijnlijk al gehoord of gelezen dat Arthur Kleeven is gestopt als pro op onze golfbaan. Hij gaat op een andere golfbaan verder. Gelukkig blijft Antoine de Blok bij onze golfbaan lesgeven en gaat zelfs zijn uren uitbreiden.
Dit betekent dat Antoine het komende jaar alle jeugdlessen gaat verzorgen. Voor de start van de lessen in april 2022 wordt een nieuwe indeling gemaakt en krijg je ook de gelegenheid om aan te geven op welke dagen/tijden jij les kunt volgen. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de voorkeuren. Heb je vriendjes of vriendinnen die ook graag willen golfen? Laat ze dan contact opnemen. Ook zij kunnen, als ze lid worden, meedoen met de golflessen van onze golfclub.
Het bestuur, de Hareco (handicap-en-regelcommissie) en Antoine hebben aanvullende afspraken gemaakt over wanneer een beginnend jeugdlid onder begeleiding kan gaan spelen in de baan.

Tot slot een persoonlijk afscheid van de jeugdcommissie

Dit is de laatste nieuwsbrief van de jeugdcommissie die door mij is verzorgd. Na zeven jaar betrokken te zijn geweest bij de jeugdactiviteiten heb ik bij het bestuur aangegeven dat het voor mij tijd wordt om het stokje aan iemand anders over te dragen.
Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn tijd in en bij de jeugdcommissie. De leuke activiteiten, Jeugdbokaal, Sinterklaasgolf ‘in the dark’, de ontwikkeling binnen de club dat jeugdspelers vanaf 15 jaar actief kunnen meedoen aan wedstrijden en als volwaardig jeugdlid zijn geaccepteerd en niet te vergeten het kampioenschap van het jeugdteam zijn daar voorbeelden van.
Een aantal keren heb ik in deze nieuwsbrief gevraagd of iemand de jeugdcommissie wil komen versterken. Daar is nog geen reactie op gekomen. Ouders, grootouders, volwassen leden, mocht je interesse hebben meld je dan bij het bestuur.
Ik wil iedereen bedanken voor de prettige samenwerking die ik heb ondervonden en hoop jullie allemaal terug te zien op de golfbaan, want ik wil wel blijven golfen.

Ben van Lieshout

De Jeugdcommissie, jeugdcommissie@hgc-overbrug.nl

Mededelingen van de jeugdcommissie worden ook dit jaar niet alleen via e-Mail verstuurd, maar ook via WhatsApp. Alle jeugdleden en ouders is/wordt gevraagd om het telefoonnummer door te geven waarop de WhatsApp berichten kunnen worden ontvangen.

Informatie Pro’s:

Antoine de Blok Golfentertaiment antoinedeblok@adbgolf.nl – 06 55 89 64 54
Neem voor info en wijziging van de lesafspraak rechtstreeks contact op met de Antoine ! Informatie van de golfclub is te vinden op de website maar ook op Facebook en Instagram

Sponsoren

 • GW Storage
 • Engelbert Obers
 • Pete Norman
 • Rijn Schellekens
 • Bart Spoormakers
 • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This