Even voorstellen…

Door de Evergreen |
 4 januari 2022

Sport is altijd – en nog steeds – heel belangrijk geweest in mijn leven.

Jan is geboren in Eindhoven en heeft zijn kleuter- en lagere schooltijd doorgebracht aan de Frederiklaan 97, tegenover het (toen veel kleinere) stadion van PSV-voetbal. Na zijn lagere schooltijd verhuist het gezin Van den Heuvel naar een nieuwbouwwijk in Woensel en gaat Jan, na het St. Joris Lyceum, naar de Pedagogische Academie aan de Hemelrijken.

Sport is heel belangrijk in het gezin Van den Heuvel. Vader Jan senior is behalve ambtenaar ook bestuurslid van PSV-handbal en logischerwijs maken de drie kinderen van het gezin al op jonge leeftijd kennis met de handbalsport. Jan speelt er, als teamaanvoerder tijdens de meest succesvolle periode van de vereniging, jaren in het eerste team in de eredivisie en zelfs enkele Europacupwedstrijden.

In het onderwijs

Zijn maatschappelijke carrière start Jan in 1975 als onderwijzer op de (neutrale) Wilhelminaschool in Helmond. Vanaf 1976 werd hij er tijdelijk benoemd tot ‘hoofd der school’ en in 1978, na de samenvoeging van de kleuter- en lagere school, definitief tot directeur van de Wilhelmina Basisschool. Zo leerde Jan Helmond kennen. Begin jaren tachtig verhuist hij van zijn geboorteplaats Eindhoven naar de nieuwe wijk Zwanenbeemd in Helmond, de wijk waarin ook zijn school ligt. Op deze school en in zijn vele nevenfuncties leert hij talloze nieuwe mensen kennen. Heel leuk vindt hij het dat hij nu nog steeds oude kennissen uit die tijd regelmatig tegenkomt op onze golfbaan tijdens de uitoefening van zijn nieuwe hobby: golfen.

Jan blijft meer dan 25 jaar directeur van de Wilhelminaschool tot hij in 2002 gevraagd wordt als wethouder Onderwijs, Stedelijk Beheer en Milieu in Helmond. Tot 2006 bekleedde hij deze portefeuille. Van 2010 tot 2014 werd hij opnieuw wethouder, nu met onder meer de portefeuille Cultuur. 

Een hele bijzondere periode: na de vreselijke Speelhuisbrand in 2011 was Jan bestuurlijk verantwoordelijk voor de verplaatsing en realisatie van het (nieuwe) Speelhuis in de voormalige Mariakerk en ook bestuurlijk verantwoordelijk voor de realisatie van de huidige cultuurtempel in de Cacaofabriek.

Inmiddels is Jan al enige jaren met pensioen en geniet hij, naast heerlijke vakanties in Spanje, onder meer ook van zijn nieuwe hobby (“wel liefst met goed weer…”). En… vindt Jan, na een jaartje proeflidmaatschap is het nu tijd voor een gewoon lidmaatschap.

Redactie Evergreen

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This