De Seizoensopening, het was er een mooie dag voor!

Door de Evergreen |
 16 maart 2022

Het begin van het nieuwe golfseizoen. Dat betekent meer daglicht per dag. Niet meer donker wanneer je thuiskomt van je werk. Goed voor je humeur en voor vitamine D. En dat ik over een tijdje ook weer doordeweeks een rondje kan gaan lopen.

Ik ben sinds vorig jaar 4-tot-10-lid geworden bij HGC ‘Overbrug’ en dat doordeweekse rondje was wel een van de hoofdredenen. Met een kleine omweg ligt Helmond toch wel op de weg naar huis, dus helemaal prima. Golfen is een heerlijke manier om af te schakelen en na werk is het ook lekker rustig op de baan. Minder mensen last van mijn afzwaaiers… Gelukkig had ik daar vandaag dan minder last van.

Ik ben, zoals velen, altijd bezig om het laatste stuk magie in de swing te vinden. Meestal zijn de donkere dagen er de ideale tijd voor, maar op een of andere manier zat het toch niet mee: weekenden met slecht weer, corona, pro’s die stoppen met lesgeven. Het golfseizoen kwam dichterbij en er ontstond toch lichte ‘swing-stress’. Waar moet de magie vandaan komen? Ik wil dit jaar toch echt onder de HCP20 komen! Komt tijd, komt raad wordt wel eens gezegd en nu kwam het op tijd voor het golfseizoen. Ik denk nu, net zoals elk jaar, dat ik weer het laatste stukje magie heb gevonden. En deze keer bij een golffysio-tovenaar. Het is toch wel interessant om te weten waar je lichaam je bij je swing tegenwerkt. Ik geloof dat het werkt en dat is bij golf 90% van het spelletje. Toch? Maar goed, ik hoop dat mijn resultaat vandaag het begin is naar mijn weg naar de sub (HCP20) en gewoon een fijn golfseizoen.

Een mooi dagske

Voor wat betreft de wedstrijd was het gewoon een prachtige dag. Misschien iets te veel wind als er dan toch iets te zeuren moet zijn. Normaal ben ik niet zo van wedstrijden, maar vandaag had ik er zin. Mijn flightgenoten waren gezellig, maar soms iets te imposant bij bepaalde shots. Hmmm, doel voor volgend jaar??? En prima afsluiting op terras. Mooi dagske al met al.

Als dit een voorbode is voor het komende jaar, teken ik ervoor. Ik wens iedereen een mooi golfseizoen en veel swingmagie toe!
Simsalabim,
Danny

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This