Gebruiken wij geweld?

Door de Evergreen |
 28 maart 2022

Redactioneel…

“Het seizoen is weer begonnen, de punten worden geteld. En als die dan niet komen, gebruiken wij geweld.” Wie kent deze regels niet uit het clublied van Helmond Sport? Voetbal is geen golf en golf geen voetbal, maar toch! Ons seizoen is weer begonnen, maar geweld in onze golfsport is gelukkig nog ver weg.

Golf is meer een concentratiesport

Het zal duidelijk zijn dat, als de punten dan niet komen of het balletje niet in de hole wil vallen, forceren geen enkele zin heeft. Geweld gebruiken heeft geen enkele zin en zal snel worden ‘afgestraft’. Wat je echter ziet toenemen op onze baan is het gebruik van de stem. Niet alleen van de deelnemers in de eigen flight, maar ook op de banen om ons heen. Hoe vaak wordt de teleurstelling over het resultaat niet met luide stem beleden? Hoe vaak wordt niet met de hele accommodatie luidruchtig de vreugde gedeeld over een goed resultaat. Medegebruikers worden vaak uit hun concentratie gehaald door de uitingen van teleurstelling of geluk van andere gebruikers van onze accommodatie, soms ook vanaf andere, nabijgelegen, banen.

Golf is geen voetbal

Laten we nu eens met elkaar afspreken dat we onze medespelers respecteren en de overlast door lawaai beperken, zodat niemand zich er aan hoeft te storen. Het over een grote afstand elkaar begroeten is ook niet per se nodig; dat kan ook in het clubhuis gebeuren. Oh ja, een vorige keer vroeg ik om – en dat hoort ook bij respect voor je clubgenoten – zet je pet af in het clubhuis!

Voorzitter redactiecommissie,
Fons Jacobs

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This