Het befaamde ‘Mixed Matchplay’ kampioenschap is terug!

Door de WeCo |
 23 maart 2022
Een competitie verdeeld over het gehele seizoen waarbij mannen en vrouwen de strijd met elkaar aangaan om te bepalen wie daadwerkelijk de sterkste is in het spelletje ‘matchplay’.

Het format is simpel

Verdeeld over een X-aantal poules, mannen/vrouwen en hoge/lage handicaps verdeeld, wordt er in een bepaalde periode een 9-holes matchplay competitie gespeeld. Je speelt dus meerdere wedstrijden. Afhankelijk van het aantal deelnemers gaan uiteindelijk de nr’s 1 en of 2 door naar de 2e ronde waarbij opnieuw poules worden samengesteld.

Je hebt ruim de tijd om in onderling overleg te bepalen wanneer je de wedstrijden gaat spelen. Lekker wanneer het jullie zelf uitkomt. De poulewedstrijden worden dus NIET door de wedstrijdleiding ingepland maar dit doen jullie zelf.

Handicapverrekening

We spelen de wedstrijden met handicapverrekening. De playing Handicap bepaald hoeveel slagen iedere speler krijgt op een hole. Diegene die met de handicapverrekening het minste slagen nodig heeft op een hole wint deze hole. Indien je de hole squared (gelijk speelt) krijgt niemand een punt. We spelen de volledige 9-holes. Na deze 9-holes wordt de einduitslag bepaald.

De score bij matchplay

Deze wordt bepaald door het aantal holes dat je wint/squared of verliest. Stel je wint hole 1 dan sta je 1-up. Vervolgens square je hole 2 (blijft 1-up) en win je hole 3 en 4 dan sta je na 4 holes op 3-up. Hole 5 en 6 wordt weer gesquared (blijft 3-up) waarna hole 7 en 8 verloren gaan. De score bij aanvang van hole 9 is dan 1-up. Indien hole 9 gewonnen wordt is de eindstand 2-up (maximaal kun je dus met 9-up winnen – bedenk dan overigens dat meedoen belangrijker is dan winnen ? . Wordt hole 9 verloren dan is de eindstand all-square (gelijk).
De dagwinnaar krijgt 2 punten + het aantal punten van de +ups (maximaal 9 dus)
De verliezer krijgt geen punten (maar waarschijnlijk wel het eerste drankje in het clubhuis)
Bij all-square als eindstand (een gelijke stand) mag je beiden 2 punten noteren.

In alle gevallen mag je samen de wedstrijd gaan analyseren op het terras onder het genot van een heerlijk drankje (wat je overigens geheel zelf mag bekostigen).

Data

Het Mixed Matchplay Kampioenschap begint vanaf maandag 11 april. De inschrijving sluit op maandag 04 april. Afhankelijk van het aantal deelnemers zul je voor de eerste poulewedstrijden de tijd hebben tot medio juni. RUIM voldoende de tijd dus. De uitslagen van de gespeelde wedstrijden dienen te worden doorgegeven via onderstaand e-mailadres.

mixedmatchplay@ziggo.nl.

Schrijf dus vandaag nog in en doe mee met de leukste competitie van heel Nederland.

Heeft u verdere vragen schroom niet en neem gerust contact met ons op of spreek ons simpelweg even aan op de golfbaan.

Vertrouwende op uw deelname,

Claudia van Hout en Walter van de Wassenberg
Wedstrijdleiding Mixed Matchplay Kampioenschap

Pin It on Pinterest

Share This