Competitie 2022 dames I, Eerste Klasse

Door de Evergreen |
 14 mei 2022

Ter voorbereiding op de competitie hebben wij graag gebruik gemaakt van de door HGC ‘Overbrug’ aangeboden lessen bij onze golfpro Antoine de Blok. Antoine heeft ons op een prettige en deskundige wijze nog wat fijne kneepjes bijgebracht (voor zover dat bij een aantal eigenwijze dames nog mogelijk is). De kreet ‘ik heb er echt wat aan gehad en dat pas ik nu ook toe’ heb ik tóch met enige regelmaat gehoord. Dat is natuurlijk een mooi compliment. En tja, de mooie resultaten van ons team mogen er ook zijn.

Gelukkig zijn we de competitietijd blessurevrij doorgekomen. Dit allemaal onder de bezielende leiding van onze captain Ellen, die deze rol voor de eerste keer werd toebedeeld, maar dat op fantastische wijze heeft uitgevoerd. Op drie van de vier speeldagen hebben we gespeeld met onze vaste kern, Ellen, Tonne, Heidi, Claudia, Klaartje en Marianne. Op één speeldag viel Esmee in voor Claudia.

De eerste competitiedag op Geysteren

Onze eerste competitiedag speelden we op Geysteren tegen het team van De Berendonck. Dit team bleek uiteindelijk het sterkste team en herbergde maar liefst vier single handicappers. Gelukkig wisten we dat bij de start nog niet en gingen we vol vertrouwen de strijd aan. Na de zeer goed gespeelde dubbels (Greensome) hadden we direct een 5-1 voorsprong te pakken. De single partijen ‘s-middags maakten echter snel duidelijk dat we wel degelijk met zes goede speelsters te maken hadden en dat gold niet alleen voor de single handicappers. Claudia kon als enige de winstpuntjes in de singles pakken en wel op een overtuigende wijze.
Eindstand: HGC ‘Overbrug’ – De Berendonck: 7-11.

De tweede dag op Bleijenbeek

De tweede competitiedag op Bleijenbeek mochten we strijden tegen het team van Geysteren, dat ons een week eerder had ontvangen. Hun handicaps waren voor ons ook nog onbekend, maar later bleken die grotendeels vergelijkbaar met die van ons. Wederom namen we de leiding na de dubbels en konden we met de tussenstand en een voorsprong van 4-2 de lunch gaan verorberen. Nadeel van een lekkere lunch is wel dat je soms net iets te veel eet en er bij de start van de singles nog een kroket in de weg zit. Maar het merendeel van onze dames liet zich daardoor niet uit het veld slaan en wist de singles, al dan niet met grote overtuiging, naar zich toe te trekken. Eindstand: HGC ‘Overbrug’ – Geysteren: 12-6. Yes, de eerste overwinning was binnen en dus kon de rosé rijkelijk gaan vloeien.

De derde dag op HGC ‘Overbrug’

Onze derde competitiedag mochten we de andere teams ontvangen op HGC ‘Overbrug’. Met behulp van een aardig bestuurslid met zijn golfmaat, een behulpzame caddiemaster en uiteraard onze teamleden, zag ons complex (de kleedkamers, de toiletten, het terras, de prullenbakken, de driving-range en de bunkers) er na een uurtje zwoegen weer prima uit en konden we de vier competitieteams op een fatsoenlijke wijze ontvangen. De dag verliep goed en de verwennerijen uit de keuken van Gijs vielen bij de dames, zowel ‘s middags als ’s avonds, goed in de smaak. Na deze ‘hangdag’ konden we met tevredenheid terugkijken op een geslaagde ontvangst.

De vierde dag op De Berendonck

Op onze vierde competitiedag speelden we op De Berendonck. Tjonge, wat een moeilijke baan; één keer voorspelen is niet voldoende. We moesten het opnemen tegen het ons welbekende team van De Schoot. Dat we aardig aan elkaar gewaagd zijn, wisten we al uit eerdere ontmoetingen. Na de dubbels hadden we wederom een voorsprong geboekt en was de tussenstand 4-2. Leuk dat onze invalster Esmee ook een positieve inbreng had in de winstpuntjes. Na de lunch verliep het toch weer anders dan gehoopt en kachelden we een beetje in (of de kroketten zaten weer in de weg). Er moest zwaar gestreden worden om de puntjes binnen te harken. De twee mooi gewonnen single partijen ’s middags waren niet voldoende voor een gelijke eindstand of winst.
Eindstand: HGC ´Overbrug´ – De Schoot: 8-10.

De vijfde dag op De Schoot

De vijfde en laatste competitiedag vond plaats op De Schoot en we moesten het opnemen tegen het team van Bleijenbeek. De gezamenlijke handicaps in de dubbels waren nagenoeg gelijk aan die van ons, dus het beloofde een mooie strijd te worden. Om geen afbreuk te doen aan onze traditie, sloten we de dubbels weer met een voorsprong af en wel met 6-0. Hoppa, de captain van Bleijenbeek was not-amused, maar die van ons glunderde van oor tot oor. In de middag deden enkelen van ons er nog een schepje bovenop en konden, na enkele gewonnen singles, de handjes de lucht in.
Eindstand: HGC ‘Overbrug’ – Bleijenbeek: 12-6.

De oplettende lezer heeft kunnen vaststellen dat wij met name uitblinken in de dubbels (Greensome). Daar hebben wij ook allemaal een groot aandeel in gehad met een aantal geweldig goed gespeelde partijen. Maar ik wil niet onvermeld laten dat in onze single partijen Claudia, Heidi en Klaartje een belangrijk aandeel in de winstpunten hadden. Chapeau ladies.
Maar zoals het een goed team betaamt, het gaat om het teamresultaat en daar zijn we met zijn allen heel erg trots op. Het niet te kloppen sterke team van De Berendonck werd kampioen; Dames I van HGC ‘Overbrug’ behaalde een eervolle tweede plaats.

Sportieve groet,
Marianne de Kimpe

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This