Vossenjacht (ofwel Pro Cup)

Door de Evergreen |
 31 mei 2022

2022 – 26 mei

De Vossenjacht is een jaarlijks terugkerende wedstrijd, waarbij de golfprofessional een score neerzet. De deelnemers weten niet wat de score van de ‘vos’ is. De winnaar dient deze score zoveel mogelijk te benaderen. Er vindt verrekening van de handicap plaats aan de hand van de score van de ‘vos’. Deze score vormt de par voor de Stableford berekening. Gaat men voorbij deze vos score dan komt men niet voor de prijzen in aanmerking.

Impressie Antoine de Blok

Onderstaand vind je de impressie van deze dag opgetekend uit de mond van de golfprofessional Antoine de Blok.

Beste Pro Cup deelnemers,
Het was mijn eerste officiële Pro Cup op de golfbaan van HGC ‘Overbrug’. Twee jaar geleden had ik met Sandy al een keer meegedaan. Ik wist dus wat mij te wachten stond.
De winnaar van vorig jaar was Klaartje Majoor en dat houdt dus in dat ik samen met Klaartje de baan ben ingegaan. Wij hebben samen om 08.00 uur wat ballen ingeslagen en zijn om 8.15 uur begonnen met onze ronde. Ik begon op hole 1 met een heel beroerde slag. De getopte bal kwam links voorbij de bomen terecht. Een 6 was dan ook het resultaat.
Ik heb mij daarna toch herpakt met een aantal mooie parren. Maar na de eerste negen holes was ik met één double bogey en vier bogeys toch niet echt tevreden. Om 9.45 uur begonnen wij aan onze tweede negen holes. Die verliepen wat beter en na 18 holes kon ik nog best tevreden zijn met mijn resultaat. Ik speel niet erg veel meer omdat bij mij het accent ligt op het geven van les. Toch is nu bij mij de motivatie weer gegroeid om meer te gaan trainen en te spelen.

Ik wil ook Herbert en zijn collega bedanken voor het super onderhouden van de baan. De baan lag er prima bij en de greens liepen heerlijk. Ook wil ik mijn flight-genoot Klaartje bedanken voor de prettige ronde die we hebben gelopen en de vereniging bedanken voor de aangeboden lunch.

Rond de klok van 16.00 uur was iedereen binnen en hebben Klaartje en ik de scores berekend. Drie deelnemers bereikten precies de score van 36 punten en hebben ‘de vos gevangen’. Tonne Knaapen, Anton Verleg en Addo de Voogd moesten via een play-off uitmaken wie uiteindelijk met de eerste prijs naar huis zou gaan. Er was afgesproken dat te doen via een putting wedstrijd op de putting green. Anton Verleg mocht als laatste aantreden en kon dus afkijken hoe de andere twee het er zouden afbrengen. Daar heeft hij echter niet van geprofiteerd. Addo begon als eerste en legde de bal op 50 cm van de vlag, Tonne op 75 cm en Anton op een meter. Addo werd dus de winnaar en mag volgend jaar samen met de pro spelen.

Antoon, Tonne en Addo

Er is deze dag goed gespeeld. Dat bleek ook uit het feit dat diverse deelnemers de ‘vos’ hebben gemist door meer dan 36 punten te scoren. Joseph de Greef was van hen de beste met 46 punten. Als troost mocht hij drie balletjes in ontvangst nemen.

De uitslag

Na de prijsuitreiking bleef het nog lang gezellig met een uitstekend verzorgde BBQ op een zonnig terras. Al met al een zeer geslaagde wedstrijd met een optimale deelname.

Na afloop

Antoine de Blok

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This