Hoe gaat het met…

Door de Evergreen |
 7 juni 2022
Vaak horen we niets of soms te laat hoe het gaat met onze golfvrienden of golfvriendinnen. Langdurig ziek zijn kan ook betekenen dat de drempel groter wordt om terug te keren op de golfaccommodatie. Tussentijds zal er via ons clubblad wat aandacht worden geschonken aan langdurig zieke leden, waarbij zij zelf bepalen wat er in dat artikel kan worden vermeld. De redactie vraagt iedere lezer hen attent te maken op leden die deze aandacht verdienen. Vandaag het eerste artikel in deze reeks.

Hoe gaat het met Toon Geerts?

Begin maart kreeg Toon (77) het bericht dat hij prostaatkanker had met uitzaaiingen in het hele lichaam. Geheel onverwacht, als een donderslag bij heldere hemel. Tot een week daarvoor had hij geen enkele klacht die een dergelijke diagnose rechtvaardigde. De laatste 23 jaar van zijn actieve loopbaan was hij werkzaam geweest in het onderwijs op de TUe en bij Fontys. Tot zelfs anderhalf jaar geleden publiceerde hij nog over de specifieke achtergronden van zijn vak industriële automatisering. Een tiental (les) boeken heeft hij op zijn naam staan. En toen kwam het nare bericht over zijn ziekte.

Toon Geerts

Palliatieve patiënt

Vanaf dat moment werd hem duidelijk dat er een zwaar traject zou volgen. Als palliatieve patiënt is de behandeling niet meer gericht op volledige genezing, maar op stopzetting van dit kwalijke proces en het draaglijk maken van de gevolgen. Hij denkt dan ook meer in jaren dan in maanden. Het proces om zover te komen zal ook wel enige tijd vergen. Hij krijgt een kuur van 10 à 12 chemo behandelingen. Iedere drie weken vindt een dergelijke behandeling plaats, gevolgd door een ‘zwarte, grijze en witte week’.

Golfen

Toon probeert iedere donderdag 9 holes te lopen bij de Herenochtend. In de zwarte week is dat moeilijk, maar in de grijze en witte week lukt dat weer aardig. Hij realiseert zich wel dat hij nooit meer dezelfde speler zal worden als voorheen. Zijn doelstelling is echter, weliswaar met behulp van een handicart, dat hij weer 18 holes zal kunnen spelen.

Vrienden

Gelukkig zijn er al diverse golfvrienden op visite geweest. De hartelijkheid die daaruit blijkt doet hem erg goed. De deur op de Overhorst 7 staat dan ook altijd open voor zijn golfvrienden. Wel graag van tevoren even een belletje.

Wij wensen Toon veel kracht toe en een voorspoedig herstel.

Redactie Evergreen

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This