Hoe gaat het met Bert ter Heijne

Door de Evergreen |
 26 juli 2022

Een uurtje praten met Bert ter Heijne is geen straf. Deze vitale 84-jarige heeft een rijke historie, zowel in zijn voormalige beroep als ook in onze golfsport. Hij kan veel vertellen over de start van zijn carrière in zowel het bedrijfsleven en als als officier bij Defensie. Ook als voetballer was hij actief bij onder andere Heracles. Een oud collega-officier van de vliegbasis Volkel bracht hem na vier jaren Frankrijk via Best naar Aarle-Rixtel met haar fijne woonklimaat. Van die keuze heeft hij nooit spijt gehad.

Zijn werkgever Philips heeft hem in diverse landen gebracht, vandaar zijn grote talenkennis. Inmiddels is hij ruim 20 jaar met pensioen wat hem veel tijd gaf voor het mooie golfspel.

2010 Zorgde voor een ommekeer

In het najaar van 2010 vond er op onze golfbaan een vreselijke gebeurtenis plaats met vervelende gevolgen, waarvan Bert nog altijd niet helemaal is hersteld. De afslagmatten waren voor de wintertees als het ware vastgelegd in betonnen randen. Bij zijn afslag op de toenmalige hole 3 kwam de bal via een opstaande betonnen rand met een hoge snelheid terug, precies in zijn rechter oog. Daardoor verloor hij in belangrijke mate het zicht in dat oog en belandde hij in een depressie, die hem, naast het fysieke ongemak, nog steeds achtervolgt en waarvan hij nooit helemaal is hersteld.

Bert ter Heijne

Verdiensten voor onze club

Ondanks zijn handicap beleeft hij nog altijd plezier aan het lidmaatschap van onze vereniging. Zo is hij onder andere twaalf jaar voorzitter geweest van de redactiecommissie van de Evergreen, ons onvolprezen clubblad. Hiervoor is hij in 2016 benoemd tot Lid van Verdienste. Hij heeft vele nieuwe leden wegwijs gemaakt binnen onze club en was ook een verdienstelijk competitiespeler. Als vaste deelnemer van de Herenochtend op donderdag is hij drie jaar geleden gestopt. Maar hij is nog altijd twee keer per week op de baan te vinden. Op maandag- en woensdagmiddag speelt hij, samen met de 88-jarige Otto Smithuis en de 93-jarige Wout Tersmette 9 holes. In ons clubblad heeft hij ons, samen met Otto Smithuis, vele malen op de hoogte gebracht over de natuur in en om onze baan. Zij zochten daarbij ook de relatie met onze directe omgeving.

De Mulligans

Legendarisch is ook het clubje ‘De Mulligans’: vijf echtparen vormden samen een groepje dat enkele keren per jaar ging spelen op een vreemde baan. De echtparen Van de Vorst, Beekmans, Hendriks, Schueller en Ter Heijne beleefden twintig jaar veel plezier aan deze uitstapjes in binnen- en buitenland. Helaas zijn de afgelopen jaren leden van dit clubje ontvallen en is er een einde gekomen aan deze uitstapjes.

Bert hoopt na een forse corona-aanval begin april zijn conditie weer snel op pijl te brengen en hij weer volop kan genieten van onze voortreffelijke golfaccommodatie.

Redactie Evergreen

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This