Rijn Schellekens trofee, dames tegen de heren

Door de Evergreen |
 26 juli 2022

Donderdag 21 juli 2022 was het weer zover: de traditionele wedstrijd tussen de leden van de Damesochtend en die van de Herenochtend om de Rijn Schellekens trofee. Dit keer was de wedstrijd georganiseerd door het bestuur van de Herenochtend. Nadat iedereen welkom was geheten, werd er om klokslag 11 uur gestart met de Texas Scramble Stableford wedstrijd tussen tweetallen dames en heren. Het startschot was blijkbaar voor boven ook het teken om de hemelsluizen ver open te zetten.

Regen, regen, regen!

Het was al snel duidelijk dat het regenwater rijkelijk uit de lucht kwam zonder dat het de intentie had ermee op te houden. Het was natuurlijk een zegen voor onze baan, die na deze droogte periode wel wat regen kon gebruiken. Maar dat gold niet voor de deelnemers. Na gemiddeld twaalf á dertien holes, nadat ook nog de bliksem zich had aangekondigd, vond de wedstrijdleiding dat het genoeg was en werd de wedstrijd gestaakt. Daarmee was een eindscore bepalen dan ook meteen discutabel. De ene flight had alle afslagen genoteerd voor één speler, terwijl anderen dat, conform de bedoeling, zoveel mogelijk evenwichtig over de spelers had verdeeld. Maar de wedstrijdleiding besloot alleen de eerste negen holes te tellen.

Dus toch een uitslag

Na veel rekenwerk werd uiteindelijk de uitslag door voorzitter Harrie van de Rijdt bekend gemaakt. De dames bleken drie Stableford punten beter te hebben gescoord dan de heren. De Damesochtend schoven team captain Tonnie Schellekens naar voren om de bokaal in ontvangst te nemen. Daarnaast waren de dames Els van Wylick en Annemiek Dijkema en de heren Ben Goossens en Harrie van de Rijdt degenen met de hoogste scores. Ook zij verdienden een prijs.

De winnende flights

Rijn en Tonni Schellekens en Harrie

Emotionele speech

Nadat de voorzitter Rijn Schellekens uitbundig had bedankt en echtgenote Tonnie een bloemenhulde had gebracht vroeg Ben Goossens het woord. In een lange emotionele en soms wat uitbundige speech bedankte hij Rijn. Deze heeft het ook dit jaar weer mogelijk gemaakt dat wij allen, ondanks de regen, toch weer een geslaagde dag hebben mogen meemaken. Dat hij zo voortreffelijk had gespeeld dankte hij natuurlijk aan zijn flightgenoot Harrie van de Rijdt. Dat de dames dit keer hadden gewonnen deed hem veel deugd.

Barbecue

Daarna mochten we weer genieten van een goed verzorgde barbecue. Nadat de regen was opgehouden vloeiden de diverse consumpties overvloedig en bleef het nog lang gezellig in ons clubhuis. Daarna vertrok iedereen zeer voldaan huiswaarts. Het was een geslaagde wedstrijddag.

Redactie Evergreen

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This