Zomer betekent voor mij: even ertussenuit

Door de Evergreen |
 30 augustus 2022

Of te wel een mooi boek, op pad, lekker eten, de kinderen meer thuis, samen plannen maken, lekker wandelen en zeker ook bijkletsen met vriendinnen. En ik heb gemerkt dat, als het mooi weer is, ik dat graag combineer met een rondje HGC ‘Overbrug. Afspreken om lekker samen te gaan golfen én tegelijkertijd bij te praten.

Eén nadeel. Concentratie is dan niet in groten getale aanwezig, waardoor een bal nog wel eens van links naar rechts over de baan kan vliegen. Misschien niet altijd even handig. Toch blijf ik het heerlijk vinden. Maak je niet ongerust, ik kies daarvoor niet de drukste tijden van de week uit. Tenminste, ik probeer iedereen voor te laten, die graag voor wil en vooral me niet druk te maken over mijn spelkwaliteiten. Het sociale karakter is tijdens deze plus toch het hoofddoel. Voordat we op de teeboxstaan en de greenfee is afgerekend, hoor ik regelmatig: “Ik begrijp wel dat jij het hier naar je zin hebt, het is ook een erg mooie plek”. Mijn vriendinnen kijken, tijdens ons gesprek, in een paar glimogen van mij. Want inderdaad, elke keer weer ben ik dankbaar dat ik een lekker rondje in deze heerlijke omgeving én in goed gezelschap mag gaan lopen.

Op hole 1 blijkt dat we er even in moeten komen. Vooral nu, met de warme dagen achter de rug, is de fairway toch op meer plekken dor en daardoor erg hard. De ballen stuiteren om de haverklap iets te veel naar links, waarbij een klein plonsjeniet kan uitblijven. De green van hole 1 ligt er mooi bij.

Hole 2 verloopt al soepeler. Een stokje minder, omdat de bal lekker doorrolt. Een verademing als we over het pad in de schaduw lopen naar hole 3. Heerlijk dat windje. Goed drinken en blijven drinken horen we van de caddiemaster die voorbij rijdt. Altijd even vriendelijk. Wat fijn.

Dat doet me denken aan de start van de vakantie dat ik met Seraf naar Cadzandben gegaan en we zijn gaan spelen bij Golfclub Oostburg. Een prachtige baan met enorm veel personeel. Werkelijk elke keer als ik naar de damestee liep en Seraf afgeslagen had, kwamen uit alle hoeken en gaten greenkeepers tevoorschijn. Deze parkachtige baan ligt er dan ook meer dan mals bij. Erg groen. Alleen stiekem raakte ik behoorlijk van de wap en afgeleid, door het wachten en het plotseling opduiken van deze aardige hardwerkende mensen. Omdat ze zo plotseling opdoken was ik bang dat ik er eentje zou raken. Bij navraag bleken de greenkeepers seizoenwerkerste zijn die waren ingehuurd en geen idee hadden van het golfspelletje. Dan lachte ik maar vriendelijk. Helaas sloeg ik geen bal. De tweede keer dat we een greenfeehadden, liepen we de tweede negen holes. Seraf maakte nog als grapje dat op donderdag zeker deze holes voor onderhoud aan de beurt zouden komen. En je gelooft het of niet. Ja hoor, ook deze keer was ik de klos. Ofwel ik moet echt oefenen om geconcentreerder te leren spelen. Heb je een tip heel graag.

Deze ervaring brengt me terug bij HGC ‘Overbrug. Ondanks dat de fairways wat meer dor zijn, ben ik maar wat blij met Herbert en zijn collega’s. Aardig, goede tips, kijken zelf goed uit en zijn duidelijk in de signalen die ze geven dat we mogen spelen. Erg fijn.

Als we van hole 4 naar hole 5 lopen, valt ons oog op de mooie inkijk richting de bijenkorven. Ook nu erg droog en toch schieten er een paar meerkoetjes weg. Mijn gast geniet, we delen onze ervaringen en stiekem zijn we trots op een goede afloop van de vorige hole. We hebben veel plezier. Ondanks dat komen we toch in ons spel.

Ook hole 6, 7 en 8 lopen we eigenlijk met zeer tevreden resultaat. We genieten van het mooie uitzicht als je richting hole 6 loopt en de baan kunt overzien. Heerlijk!

Bij hole 9 zijn we toe aan iets lekkers. Nog een laatste keer met de driver. Even flink concentreren en vliegen maar. Joehoe wat fijn. Met een vreugdesprongetje op weg naar de vlag. En het bijkletsmoment afsluiten op het gezellige terras. Want ook hiervan hoor ik regelmatig terug hoe aardig de dames en heren van Dn Dimpel zijn. Hoe welkom ze je laten voelen door even een kort praatje, de melk voor de Lattelekker dik laten opschuimen, extra ijsklontjes voor in de wijn; ze staan voor je klaar.

PS: Stiekem heeft het uitnodigen van vriendinnen mijn handicap niet goed gedaan en isdeze aan het stijgen. Het is nu bijna einde van mijn vakantie. Ik heb genoten van alle gezelligheid en het wordt tijd om misschien iets serieuzer mijn rondes te gaan lopenof… .weer gewoon te gaan werken.

Jolyne Beaumont

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This