Dodavo

Door de Evergreen |
 17 september 2022
Op de eerste donderdag van april zijn we wederom gestart met de Dodavo, een inloop-golfwedstrijd, waarbij alle deelnemers kunnen starten tussen 16:30 en 18:30. Ook gasten kunnen hier aan meedoen voor een speciale greenfree prijs van € 10,= plus € 3,= inschrijfgeld per wedstrijd.
Totaal hebben we meer dan 100 gasten mogen begroeten. die na de wedstrijd ook onze horeca aandeden. Met een gemiddelde deelname van ruim 35 starters per wedstrijd hebben we een leuke competitie gespeeld met een spannende finale voor de eindprijzen.

Diverse prijzen

We hadden ook elke wedstrijd diverse dagprijzen: doosjes ballen voor de neary en de second neary, prijzen gesponserd door De Wit/Don Quichotte en voor longest geel en rood door Nico Berkers Kantoorartikelen en Harotex, birdies gesponserd door PEETEE golf, dames- en heren-winnaar een lekker flesje wijn geschonken door Wijnkoperij Stiphout en Meulendijks Drankenhandel en een prijs voor de overall-winnaar: een Dodavo-hap gesponserd door D’n Dimpel. Alle sponsoren nogmaals bedankt voor het beschikbaar stellen van de prijzen, iets wat deze competitie zeker een impuls geeft.

Voor de laatste wedstrijd werden de finale-flights ingedeeld op basis van de competitiestand. Bij de dames konden door vakanties Claudia en Esmee hun positie niet verdedigen en hier maakte Karin Asmussen mooi gebruik van en met een goede dagscore van 19 punten werd ze uiteindelijk tweede. met een totaalscore van 189. De eerste prijs bij de dames was al vergeven aan Tessa Meulendijks, die met een score van 209 punten niet meer was in te halen.
Bij de heren was het wél spannend met enkele punten verschil tussen de nummer 1 en de nummer 6 en in het achterhoofd niet vergeten welke slechte score nog kon worden weggespeeld. De finale-flight met Leon van Zon (192 punten), Harald van de Ven (191), Mark Verkoelen (189) en Hans van de Wassenberg (188) begon vol goede moed aan de wedstrijd, maar geen van allen kon zijn score verbeteren. Daarbij kwam Boris van de Broek als een duveltje uit een doosje opzetten met een score van 180 punten, vergaard in 9 wedstrijden. Met zijn dag-score van 15 punten en een totaal van 195 punten de verrassende winnaar bij de mannen.

21 birdies!

Het birdy-klassement bij de heren werd gewonnen door Sven van Uden met 21 birdies en bij de dames door Claudia van Hout met 5. Alle uitslagen van de competities kunnen jullie vinden op de site van HGC ‘Overbrug’.

Tessa en Boris nogmaals proficiat met jullie kampioenschap en alle andere deelnemers bedankt voor jullie deelname en inzet. Want wat is er mooier dan het weekend beginnen op donderdagavond met een 9-holes wedstrijd en daarna afsluiten met een Dodavo-hap en een drankje in ons clubhuis. En als laatste willen we team D’n Dimpel bedanken voor de ondersteuning van de wedstrijdleiding en de prima verzorging na de wedstrijd.

Groeten aan allen en tot april 2023 voor de nieuwe Dodavo-competitie

Het Dodavo-team 2022,
Angela, Diny, Hein en Leon

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This