Helmond Open

Door de Evergreen |
 30 september 2022
De Helmond Open werd voor de derde keer gehouden en wel op een prachtige zondag. Er waren een kleine 100 enthousiaste deelnemers die allemaal gingen voor de winst van deze wedstrijd en natuurlijk voor de befaamde ‘hole-in-one’ op hole 6 (foto), waar je een mooie auto kon winnen.
Helaas is de auto er ook dit jaar niet uit gegaan, maar het idee dat je zomaar eens geluk kunt hebben en met een nieuwe auto naar huis kunt gaan, is wel heel erg leuk en maakt het nog uitdagender om mee te doen. Ook aardig aan deze wedstrijd is dat er veel mensen van buiten de club meedoen: bijna een kwart van de deelnemers. Spelers van De Stippelberg, De Gulbergen, De Swinkelsche enz. die denken daar op dat stadsbaantje wel eens even te gaan vlammen. Ik heb na de wedstrijd een heel aantal gasten gesproken en die vonden het toch een heel uitdagende en lastige baan, die je wel wat vaker moet spelen om tot een goed resultaat te komen.

Geen geweldig begin…

Zelf begon ik met een dubbele bogie op hole 1 dus geen geweldig begin, maar daarna ging het erg lekker met een birdie, 4 parren en 2 bogies. Toen we naar hole 9 liepen hoopte ik nog op een score van 39 maar hole 9 ‘verknalde’ ik met een dubbele bogie, waardoor ik met een bruto-score van 41 van de baan kwam. Een hele goede score dat zeker, maar ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het in dit grote gezelschap voldoende zou zijn. Er eindigden nog drie anderen (niet-leden) met mij met deze score, maar alleen bij Strokeplay-wedstrijden geldt de regel dat de hoogste handicap wint dus werd ik de winnaar van deze prestigieuze wedstrijd zowel van de Strokeplay met als zonder handicapverrekening.

Twee mooie prijzen: een dinerbon voor twee personen van Steenoven catering (familie Van Thiel) en een koffieapparaat van Koffie Totaal (Peter vd Heuvel). Hartelijk dank daarvoor!
Na de heerlijke BBQ verzorgd door D’n Dimpel (Gijs en zijn team) hebben we nog (veel te) lang gefeest, gezongen en gedanst onder het genot van veel wijn en onder begeleiding van de multi-getalenteerde entertainer John van de Heijden.
Het was weer zo’n heerlijk ouwerwetse, spontane dag en avond die ons nog wel even bij zal blijven!

Organisatie en vrijwilligers eromheen nogmaals hartelijk bedankt en tot de volgende!

Met sportieve golfgroet,
Claudia van Hout

Impressie over Helmond Open 2022 van Pepijn Hockers

Vorige week vroeg mijn schoonvader, Ted van der Horst, of ik mee wilde doen aan de Helmond Open 2022. Ondanks dat mijn golf skills nodig moesten worden opgepoetst, was het antwoord een volmondig Ja!

Toen in de loop van de week duidelijk werd dat we heerlijk weer konden verwachten kreeg ik er helemaal zin in om te gaan spelen. Met het verse gras van de voetbalwedstrijd nog aan mijn kleding haastte ik mij naar de golfclub. Samen met Willy en Tonny Giesbers zijn we om 12:40 uur gestart aan de uitdagende 9-holes van HGC ‘Overbrug’. Een moeilijke start met ballen die alle kanten opvlogen. Het resultaat driemaal 7 slagen voor de eerste 3 holes. Is dit een voorbode voor hole 6? Helaas niet. De bal vliegt over het eiland in het water. Mijn dag samengevat in twee woorden: het golft. Nogmaals dank aan de organisatie!

Uitslagen Helmond Open 2022

Uitslag
Jeugd
1. Freek Vernooy (gast)
Stableford dames
1. Bernke van Krey
Stableford dames
2. Anne-Marie Hockers
Stableford heren
1. Paul van Thiel
Stableford heren
2. Joost Schiffers
Strokeplay dames
1. Claudia van Hout
Strokeplay dames
2. Therris van de Westerlo
Strokeplay heren
1. Eddy Geubels (gast)
Strokeplay heren
2. Wim van de Westerlo

Overall winnaar met laagste bruto score: Claudia van Hout

Redactie Evergreen

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This