Voor Senioren

Door de Evergreen |
 10 september 2022

Zelf ben ik van mening dat dit programma voor onze leden een absolute meerwaarde zou kunnen zijn. Ik heb dan ook het initiatief genomen om, betreffende het onderdeel ‘spelplezier vergroten’ en dan het onderdeel ‘beter en langer fit’, eens te gaan kijken wat er bij mijn huidige sportschool mogelijk zou zijn.

Het programma – voor senioren – heeft drie doelstellingen:

  • Spelplezier vergroten: Door onder meer groepslessen en groepstrainingen aan te bieden, met ondersteuning van een fysiotherapeut, met aandacht voor het fysieke gestel.
  • Sociale binding faciliteren: Door het aanbieden van sociale activiteiten.
  • Nieuwe golfers aantrekken: Door het bieden van ‘senioren-vriendelijke’ faciliteiten.
Zelf ben ik lid van sportschool ‘Fit For Free’ in Helmond aan de Europaweg. Daar heb ik samen met sportinstructeur Ralph van Poppel een opzet gemaakt om, onder zijn begeleiding, op wekelijkse basis te gaan fitnessen. Er zal een leuk en goed programma worden aangeboden met als doel langer fit te blijven. Iets wat we na verloop van tijd weer zullen merken op de golfbaan. De lessen zullen gegeven worden in groepjes van 6 tot 12 personen. Bij grotere deelname worden er vanzelfsprekend meer groepen gevormd.
Om deel te nemen aan dit programma, gericht op leden van onze golfclub, hoef je geen lid te zijn van Fit For Free. Het doel is om samen bekend te worden met de voordelen die fitness voor ons senioren kan bieden. Na een rustige warming-up gaan we ons per les richten op de fitness-mogelijkheden en hoe dit ons kan helpen met bijvoorbeeld een soepele swing of minder last van bijvoorbeeld gewrichten tijdens het golfen. Er wordt per les gekeken wat het niveau van de individuele sporter is, zodat een eventueel vervolgprogramma ook per individu kan worden gemaakt. Een half uur voor aanvang van de les mag je al naar binnen om zelf wat op te warmen of vooraf gezellig samen een kopje koffie of thee te drinken. Gewoon even melden bij de balie en aangeven dat je voor de groepsles van HGC ‘Overbrug‘ komt.

Blessures voorkomen

Op verschillende dagen is het mogelijk om een uur te lessen. De kosten zijn € 50,= voor een groep tot 6 personen. Dus nog geen tientje per persoon. Bij grotere groepen wordt het zelfs nog goedkoper.
Ralph denkt dat 8 lessen, eventueel 2 x per week, voldoende moeten zijn om individueel verder te gaan (kunnen we daarna natuurlijk alsnog als groepje van HGC ‘Overbrug’ afspreken) Om individueel verder te gaan en gebruik te kunnen maken van alle faciliteiten die de sportschool biedt moet je dan natuurlijk wel lid worden. Het goedkoopste abonnement is €14,99 per vier weken. Bij grote deelname van HGC ‘Overbrug’ kunnen er gunstiger voorwaarden worden afgesproken.
Zelf heb ik echt veel baat bij deze sportschool. Ik doe dit al een paar jaar en ben ervan overtuigd dat mijn fitheid op peil blijft en dat blessures worden voorkomen. En binnen twee uur ben je uit en thuis en je voelt je echt fitter.

Leden van onze vereniging, zowel dames als heren, jong of minder jong, die interesse hebben kunnen dit aan mij laten weten (elsraijmakers@hotmail.com). In samenspraak met Ralph kunnen er tijden en dagen worden afgesproken. We starten op vanuit het niets`, maar mijn enthousiasme is er niet minder om.

Ik hoor graag van jullie en vertrouw op een mooi en enthousiast groepje sportievelingen die dit samen met mij willen gaan oppikken.
Met sportieve groet,
Frank Raijmakers

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This