Vriendendag

Door de Evergreen |
 20 september 2022
Zoals ieder jaar werd door de Herenochtend ook dit jaar, op donderdag 15 september, weer een Vriendendag georganiseerd. Iedereen mag voor deze feestelijke golfdag een vriend van binnen of buiten onze golfclub uitnodigen, waarmee dan het Texas Scramble spel wordt gespeeld.
Voor mij was het niet zo moeilijk om te bepalen wie ik als golfvriend zou vragen. Vanaf de allereerste chemokuur die ik moest ondergaan kwam Peter van der Wijst, een neef van Laura, me stimuleren om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar om actief te blijven sporten. Geen gezeur dat je moe bent en dat je lijf ‘ut’ niet doet. Geen ge-ja-maar dat je het nooit 9 holes volhoudt en dat je altijd een toilet bij de hand moet hebben. Je wilde toch altijd sporten? Nou dan! Kom op! Je gaat gewoon met mij mee, ik neem een buggy en jij gaat gewoon naast me zitten en je doet maar wat je wél kunt. Alleen op de green wat putten? Oké. Bij de green wat chippen en dan putten? Oké, je ziet maar, maar je gaat wél mee!
Na de derde chemo had Peter me al zover dat ik een stuk of drie, vier holes helemaal kon lopen en dat ik steeds minder gebruik hoefde te maken van de bijrijdersplaats in de buggy. Al heel vlug had ik de buggy helemaal niet meer nodig; moe maar voldaan zakte ik daarna dan bij D’n Dimpel op een terrasstoel om weer bij mijn positieven te komen. Daar is het niet bij gebleven: inmiddels sjouw ik ook 18 holes zónder buggy over onze mooie stadsparkbaan en kan ik weer, al is het dan op een wat lager niveau en met een wat hogere handicap, weer met iedereen meedoen!
Peter werd natuurlijk uitgenodigd als vriend en zo speelden we als ‘Team 12’, tezamen met Ben Goossens en zijn vriend Frank Smits én met Huub van der Vrande en zijn vriend Willem Mollemans de 18 holes Texas Scramble. Al vlug bleek dat de combinatie van de drie teams een heel erg goede was: de onderlinge sfeer was uitstekend en we stuwden elkaar op tot het maximum van ons golfpresteren.

De omstandigheden waren prima

De baan lag er mooi bij en het weer werkte ook aardig mee, ofschoon we met ons zessen wel een minuut of vijf met paraplu’s moesten schuilen onder de treurwilg op hole vier. De onderlinge taakverdeling binnen de drie teams was al vlug duidelijk: Frank, Willem en ik zorgden voor de ondersteuning en Ben, Huub en Peter waren voor de grote afstanden en voor de nodige precisie in de slagen. Uiteindelijk waren Peter en ik de meest gelukkigen. In de einduitslag waren we nipt beter dan Huub en Willem. Met 46 Stableford-punten op zowel de front-nine- als de back-nine holes behaalden we stabiel spelend en elkaar voortreffelijk aanvullend de eerste plaats.

Met tranen in de ogen nam ik de prijs, een mooie fles champagne, in ontvangst. Mijn ultieme doel was ‘zover komen dat ik weer met de jongens mee kon doen en weer 18 holes zou kunnen lopen’ en nu, ruim een half jaar na het slechtnieuws-gesprek mocht ik een fles champagne in ontvangst nemen…. Te Gék! Wooow!
Rest mij om mijn flightgenoten Ben, Frank, Huub, Willem en zeker Peter heel hartelijk te danken voor de bijzonder fijne sfeer en het stimulerende spel. Natuurlijk gaat mijn dank ook uit naar de commissie van de Herenochtend die deze dag zo voortreffelijk had georganiseerd: chapeau mijne heren!
Het etentje bij D’n Dimpel maakte de dag compleet en oh ja… Ik ga mijn best doen om er ook het volgende jaar weer bij te zijn en bij dezen is Peter dan weer als vriend uitgenodigd!

Toon Geerts

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This