Zomer Redactioneel

Door de Evergreen |
 5 september 2022

Hoe vaak hebben we Het is weer voorbij die mooie zomer van Gerard Cox nagezongen? Ook dit jaar is er alle reden om deze oude hit weer naar boven te halen: ´het begon zoals in mei´ en ´er leek geen einde aan te komen´. We hebben een van de mooiste zomers van deze eeuw gehad en een absoluut record aantal zonne-uren. Ja, het was soms eigenlijk te warm om golf te spelen, maar je begon er aan te wennen. Van onze prachtige accommodatie werd dan ook vele malen gebruik gemaakt en alle geplande activiteiten zijn doorgegaan.

Regen!

Natuurlijk had deze zomer ook een keerzijde: het heeft een ongekend lange droogteperiode opgeleverd. De baan heeft, ondanks de inspanningen van onze greenkeepers, ook schade opgelopen. Veel planten en struiken hebben geleden onder het gemis aan regen. Een compliment voor de vrijwilligers die ervoor hebben gezorgd dat onze planten aan het gezellige terras toch steeds weer een mooie aanblik hadden. En zoals een bekende filosoof reeds zegde: ‘ieder nadeel heb zijn voordeel’. Velen zijn erin geslaagd om hun handicap op deze droge baan in de afgelopen maanden te verbeteren. Een goede (af)slag leverde tientallen extra metersafstand op.

En nu weer de herfst en winter door

Natuurlijk zal de baan zich voor een deel van deze langdurige droogte herstellen, maar wordt van ons als gebruikers ook het een en ander verwacht. De uitgeslagen plaggen worden zorgvuldig teruggelegd, de bunkers worden weer zorgvuldig aangeharkt, afval wordt in de daarvoor bestemde bakken gedeponeerd, er wordt in de baan niet gerookt (en gebeurt dat toch dan worden de peuken meegenomen), kapot geslagen tees worden van het gras verwijderd, struiken worden bij het zoeken van een bal niet vernield, bij waterpartijen worden de kanten gerespecteerd en bij drassig weer blijven we met onze buggy’s en golfkarretjes op de daarvoor bestemde paden en op afstand van de greens.

We doen het samen. Samen zorgen we er ook voor dat onze baan zich snel en volledig kan herstellen, zodat wij ook samen weer kunnen genieten van het laatste deel van dit seizoen. Hopelijk worden de door de Weco rijkelijk georganiseerde activiteiten weer druk bezocht, zodat we aan het einde van het jaar kunnen concluderen dat het ook dit jaar weer de moeite waard was lid te zijn van de Helmondse Golfclub Overbrug.

Voorzitter Redactiecommissie Evergreen,
Fons Jacobs

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This