Aantrekkelijke Herenochtend – wordt deelnemer!

Door de Evergreen |
 13 oktober 2022
Een aantal jaren terug, ik weet het nog goed, stond er in de Evergreen (nog de papieren versie) een stukje geschreven door Harrie van de Rijdt. Het ging over het meespelen op de donderdagochtend bij de Herenochtend.
Ik had net mijn GVB gehaald, was de donderdagen vrij en vond de uitnodiging wel aantrekkelijk. Vol goede moed en natuurlijk vooraf goed geoefend, meldde ik me op een donderdagochtend bij Harrie en bij het uitdelen van de wedstrijdkaarten werden ook mijn flightgenoten bekend. Het werd een aangename en sociale ochtend. Na afloop werden de prijswinnaars beloond voor hun goede spel en veel deelnemers bleven nog gezellig napraten over de welbedoelde slagen en gemiste puts.
Inmiddels heb ik al flink wat donderdagochtenden gespeeld en maak zowaar deel uit van de commissie Herenochtend. Die beperkt zich niet alleen tot het spelen op onze baan in Helmond; er wordt in het voor- en najaar een 18-holes baan bezocht, waar na de ontvangst met koffie en gebak de flights proberen een zo goed mogelijke score op hun kaart te krijgen. Na een borrel volgt dan een diner met de prijsuitreiking van die dag, waarna eenieder weer huiswaarts keert.
Er worden op de donderdagochtenden twee competities afgewerkt, een zomer- en een wintercompetitie. De wedstrijden worden gespeeld volgens het gunshot principe: niet iedereen starten op hole1, maar allemaal tegelijk op alle 9 holes. Alle spelers zijn op deze manier rond dezelfde tijd klaar en dan duurt het niet lang voor de prijzen (en birdy-ballen) kunnen worden uitgereikt. Om alle twee de competities een serieus karakter mee te geven, worden er ook klassementen bij gehouden. Het einde van elk seizoen wordt feestelijk afgesloten met een diner en dan krijgen de klassementswinnaars hun welverdiende prijs.
Niet alle donderdagochtenden worden gespeeld voor Stableford punten, er zijn ook zogenaamde fun-wedstrijden. Ben je benieuwd wat dat allemaal inhoudt? Kom dan gerust eens meespelen op de donderdagochtend. Alle informatie rondom inschrijving en starttijden enz. vind je onder ‘Wedstrijden’ op de website.
Wie weet tot binnenkort,
Anthony Weenink

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This