Gents at Elmpt

Door de Evergreen |
 13 oktober 2022

Donderdag 6 oktober 2022 blijkt achteraf een gouden greep te zijn geweest van het organiserende comité, te weten Frank Wolters, Carel Martin en Fons Crooijmans. Onder werkelijk fantastische weersomstandigheden werd naar het Duitse Elmpt afgereisd om daar de geplande Herendag te houden.

Elmpt ligt zoals gezegd in Duitsland, net over de grens bij Roermond. Hoewel het mogelijk is om via Venlo of Weert de snelweg te nemen, is de wat rustigere route via Meijel een prima alternatief om zonder al teveel verkeersstress de bestemming te bereiken.

Voor deze Herendag werd weliswaar afgereisd naar Duitsland, maar de wedstrijd zelf werd gespeeld op Engels grondgebied! De golfbaan ELMPT WALD ligt namelijk op de slapende RAF-basis van het Engelse leger. Dus niet even doorkarren tot aan het clubhuis; nee hoor, eerst keurig melden bij de portiersloge, waar gekeken wordt of je daadwerkelijk bent aangemeld en of je jezelf ook nog kunt legitimeren.

Dat het een erg uitgestrekte basis betreft blijkt wel uit het feit dat je vanaf de ingang nog een minuut of tien aan het rijden bent voordat het clubhuis in zicht komt. Daar, op het achterste gedeelte van de basis, hebben de Engelsen een heerlijke 18-holes golfbaan aangelegd. Dat plekje – en het gegeven dat het een slapende basis is – zorgt ervoor dat je golft in een oase van rust. Zo stil zelfs dat het gewoon opvalt hoe stil het is! In combinatie met de natuur, het super weer en de mooie, goed verzorgde golfbaan een voorrecht om te mogen spelen.

Om half twaalf  is de eerste flight van de groep van zo’n 35 deelnemers op hole 1 van start gegaan en de laatste flight even na enen. Een rondje in korte mouwen in een voortreffelijke ambiance om er het beste van te maken, alhoewel golf natuurlijk golf blijft. Voor mijzelf was de eerste kennismaking met de Herendag in 2021 een wake-up call, omdat mij toen de rode lantaarn was toebedeeld. Nou ja toebedeeld, gewoon slecht gespeeld dus. Alle reden om mijn beste beentje voor te zetten en met het benodigde geluk kwamen er 38 punten op mijn scorekaart. Voldoende om van Fons Jacobs het verzoek te krijgen een stukje voor de Evergreen te schrijven. Bij dezen Fons!

Gezelligheid kent geen tijd…

Na het rondje een lekker biertje in het zonnetje op het terras, gevolgd door een prima en voedzame Duitse schnitzel of worst in combinatie met frieten, salade en natuurlijk mayonaise. Ook dat was weer uitstekend geregeld.

De uitbater kwam na afloop informeren of alles naar wens was geweest en vertelde dat het clubhuis na ons bezoek voor zes weken zou worden gesloten om verbouwd te worden. Hadden we dat maar vooraf geweten ?. Renovatie is inderdaad geen overbodige luxe; wel fijn dat de Britse RAF-historie bewaard blijft en in het gerenoveerde clubhuis terugkomt.

Na deze heerlijke dag is de conclusie dan ook: ELMPT WALD, een aanrader! Allen bedankt, in het bijzonder Frank, Carel en Fons (Crooijmans).

Met golfgroeten,
Eric Corstens

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This