Vossenjacht

Door de Evergreen |
 10 oktober 2022

Elk jaar staat er in oktober bij de dames een vossenjacht op de wedstrijdkalender gepland. Wat is nu een vossenjacht? Oorspronkelijk is het een drijfjacht van een groep ruiters met honden op échte vossen. Een traditie in Engeland die daar sinds 2004 is verboden.

In Nederland is het vaak een buitenspel voor groepen kinderen. Doel van het spel is op een bepaald terrein ‘vossen’ te vinden en van die ‘vossen’ een stempel of een ander teken te bemachtigen (verklede begeleiders). Wie de meeste tekens heeft verzameld, heeft gewonnen.

Golfers (ook soms net kleine kinderen) hebben ook een spel bedacht. Eén speler zet op elke hole een score neer. Vervolgens beginnen de deelnemers aan de wedstrijd en spelen hun 18 holes tegen de gemaakte score van ‘de vos’. Je mag natuurlijk niet beter zijn dan ‘de vos’.

In deze wedstrijd behaalde ‘de vos’ 77 slagen. Het is natuurlijk zuur als je 76 slagen hebt, zoals dat Margaret overkwam die zo graag het vosje een keer mee naar huis wilde nemen. Ik had erg veel geluk want ik had 78 slagen. Het vosje werd uitgereikt door Henriëtte van Dongen die dit vosje in 2000 ter beschikking heeft gesteld.

De gezellige wedstrijd werd afgesloten met een gezellig samen zijn en een heerlijk kopje soep. Bedankt commissie voor al de tijd en moeite die jullie er in steken om het voor ons gezellig te maken.

Christien Jacobs

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This