Golf Fitness 55-plus

Door de Evergreen |
 21 november 2022

Wie kent het niet ‘s morgens bij het wakker worden? Pijntje hier, pijntje daar! En dan moet ik ook nog golfen vandaag. Met Frank Raijmakers als initiatiefnemer hebben vijf leden van onze club contact gelegd met Sport City aan de Europaweg 150 in Helmond.

Zij hebben inmiddels onder leiding van personal trainer Ralph van Poppel een viertal trainingen gehad op dinsdagochtend. De training richt zich in eerste instantie op de versterking van die spieren die het meest worden gebruikt tijdens het beoefenen van de golfsport. Ralph van Poppel: “Het is een inspirerende groep die bewust bezig is met hun vitaliteit”.

Opstartgroep van vijf leden van onze golfclub

Vijf van onze leden zijn vier weken geleden gestart met de eerste trainingen. Naast dat het gewoon leuk is om dit in groepsverband te doen, merk je nu al dat het ook effect heeft op het plezierig kunnen beoefenen van de zo geliefde golfsport. Jos Brinkman: “Ik wil zo lang mogelijk soepel en beweeglijk blijven om nog lang te kunnen genieten van deze sport”. Ook Fons Jacobs heeft er behoefte aan om de spieren te versterken en door een betere houding ook beter te kunnen spelen. Vooraf werd gesteld dat een groep van 6 ideaal was om te starten. Na de eerste zes trainingen is het de bedoeling dat iedereen individueel gebruik kan maken van de vele toestellen en apparaten die in de Sport City club beschikbaar zijn. Er kan ook gebruik worden gemaakt van de (infrarood) sauna.

Ervaringen positief

De deelnemers zijn unaniem positief over de tot nu toe bereikte resultaten. Alwin Vilé: “Naast dat ik het heel leuk vind, merk ik dat de spieren sterker worden en daarmee blessures worden voorkomen”. De afwisseling en het samen trainen stimuleert de aanwezigen hier enkele uurtjes per week vrij voor te maken. Zij zijn verbaasd dat er voor deze zinvolle tijdsbesteding nog zo weinig belangstelling is vanuit onze golfclub. Initiatiefnemer Frank Raijmakers: “Het bevordert de soepelheid van je spieren en voorkomt blessures”. Eric Corstens: “Ik wil graag vitaal oud worden. Wie wil dat nou niet?”

Mocht dit artikel je belangstelling hebben gewekt neem dan contact op met een van de vijf genoemde leden, waarbij Frank Raijmakers als coördinator op treedt. Bij vijf of meer belangstellenden wordt er een nieuwe groep opgestart. De data voor de trainingen worden in onderling overleg afgesproken.

Redactie Evergreen

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This