Nieuwjaarsreceptie

Door de Evergreen |
 11 januari 2023
Nadat er, vanwege coronamaatregelingen, drie jaar geen Nieuwjaarsreceptie werd gegeven, kon die afgelopen zondag 8 januari 2023 weer wel worden georganiseerd. Het bestuur van onze vereniging wachtte alle gasten op bij de entree van het restaurant en via een hand, een kus of een ‘boks’ werden goede wensen uitgewisseld. Zo’n 70 leden waren aanwezig en die zorgden voor een prima sfeer.

Nieuwjaarsspeech

In de traditionele Nieuwjaarsspeech van onze voorzitter, Wim van de Westerlo, stond hij stil bij alle maatregelingen die ons in 2020 en 2021 werden opgelegd om verdere verspreiding van het Covid virus zoveel mogelijk tegen te gaan. Dat waren er nogal wat en ze veranderden ook veel. Positief was dat de golfbaan het grootste gedeelte open kon blijven; nieuwjaarsrecepties en veel wedstrijden mochten niet worden georganiseerd.

De voorzitter aan het woord

Droogte en kraaien

Het afgelopen jaar kon bijna alles weer gaan zoals voor de coronaperiode en het werd daardoor een geslaagd seizoen. Twee zaken waren wel anders, nl. de extreme droogte en de kraaien als ongenode gasten op zoek naar voedingsrijke emelten, de larven van langpootmuggen. De ravage op de fairways, na hun zoektochten, was en is erg groot, maar het kan altijd nog erger. In België zoeken wilde zwijnen op voetbalvelden ook naar deze larven en wat zij dan achterlaten is een grotendeels omgeploegd veld.

Financiën

Het afgelopen jaar werd positief afgesloten. De begroting kwam door de oorlog in Oekraïne wel onder druk te staan vanwege de stijging van de energiekosten. Mede door de inzet van vele vrijwilligers, een toename van het aantal leden tot ongeveer 585 en de verkoop van greenfees konden de kosten binnen de begroting blijven.

Wedstrijden

Er werden veel wedstrijden georganiseerd, zoals maandbekerwedstrijden, matchplay- en strokeplaykampioenschappen, de mixed-matchplay-kampioenschappen en de Helmond Open golfkampioenschappen. Via een versleuteling van uitslagen van al die wedstrijden worden er jaarlijks een golfster en een golfer van het jaar bekend gemaakt. Zij hebben bij al die wedstrijden de meeste punten behaald en zijn daardoor de besten. De beste golfster van het jaar 2022 was Ellen Claessen, voor haar de eerste keer. De beste golfer van 2022 was Wim van de Westerlo en dat voor de vierde keer.

Ellen en Wim

2023

Voor 2023 verwacht het bestuur dat door de verhoogde energieprijzen en de indexering van de onderhoudskosten structureel tussen de 50- en 75-duizend euro nodig is om de exploitatie sluitend te houden. Door een contributieverhoging van circa 7% en een stijging van het aantal leden kan dit bedrag worden opgevangen. Dit wordt besproken op de komende Algemene Ledenvergadering. Met betrekking tot de GolfAlliantie wordt verwacht dat er nieuwe clubs bijkomen en mogelijk dat er een afvalt. Daarover lopen nog onderhandelingen. De veldschuur voor de trolleys wordt in het voorjaar opgeleverd. Het bestuur hoopt dat ook voor 2023 de leden van HGC ‘Overbrug’ zich als ware ambassadeurs zullen blijven gedragen, zodat de goede naam die wij hebben aantrekkingskracht geeft voor nieuwe leden.

Bedankjes

Tot slot werden alle vrijwilligers en alle anderen (greenkeepers, horecamedewerkers, de pro en de Business Clubleden) die op eniger wijze een bijdrage leveren aan het reilen en zeilen van HGC ‘Overbrug’ van harte bedankt. Zonder de bijdragen van hen kan de club niet draaien.

Na de speech van de voorzitter werd de receptie onder het genot van een drankje en een hapje op een plezierige wijze voortgezet.

Het nieuwe jaar werd zo voortreffelijk ingewijd.

Redactie Evergreen

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This