Hoe gaat het met Walter van de Wassenberg

Door de Evergreen |
 21 maart 2023

In deze rubriek laten we leden aan het woord die wij om een of andere reden missen op onze golfaccommodatie. Dit keer laten we ons bestuurslid Walter van de Wassenberg aan het woord.

Hersenbloeding

Op 17 oktober 2022 stond de wereld even stil voor Walter en zijn gezin. Een aneurysma in de hersenen zorgde ervoor dat hij met spoed in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Walter en zijn vrouw Ellen waren niet onbekend met dit probleem, omdat Walter ook in 1998 al een aneurysma in zijn hersenen heeft gehad. Er waren echter geen voortekenen dat dit zich zou herhalen. Na ruim zes en halve week op de intensive care en op verpleegafdelingen hebben Walter en zijn vrouw besloten naar huis te gaan voor verdere therapie en revalidatie. Walter kan zich overigens van deze periode niets meer herinneren.

Hoe gaat het nu met Walter

Toen ik deze week bij hem en Ellen op de stoep stond, werd door Walter zelf opengedaan. Al snel bleek dat de wilskracht en het doorzettingsvermogen, maar ook zijn bekende optimisme, hem weer een aanspreekbaar en energiek mens hebben gemaakt. Hij realiseert zich maar al te goed dat hij door het bekende oog van de naald is gekropen. Met behulp van zijn gezin en goede therapieën heeft hij als het ware reuze stappen vooruitgezet. Fysiek gaat hij goed vooruit en ook geestelijk zijn de verbeteringen merkbaar. Maar hij realiseert zich ook dat hij nog een lange weg te gaan heeft.

Afgelopen weken heeft hij voorzichtig geskied in Italië en Oostenrijk en hij maakt al wandelingen van een uur. En ja, hij begint ook alweer te filosoferen over zijn terugkeer op de golfbaan. Deze, nu 52-jarige, bestuurder van onze golfvereniging zit nog vol met ideeën om weer een bijdrage te leveren aan de verdere groei van onze golfclub.

Toekomst

Walter hoopt op termijn zijn taken als bestuurslid weer op te kunnen pakken. Het maakt hem niet uit of hij zijn rol binnen of buiten het bestuur vervult: hij zal altijd een positieve bijdrage blijven leveren aan onze vereniging.

Hij hoopt dan ook dat de wedstrijden dit seizoen weer druk zullen worden bezocht, we een mooi seizoen zullen hebben en er ook weer leuke uurtjes in het clubhuis en op het terras zullen worden doorgebracht. Hij verwacht dan ook hier weer snel aan deel te kunnen nemen met zijn bekende ‘colaatje’.

Walter van de Wassenberg

Walter van de Wassenberg

Walter sterkte met je herstel. Enkele dagen na dit interview is Walter al weer waargenomen op de driving-range en op ons terras.

Walter wat ben jij een Kanjer!

De redactie Evergreen

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This