Putten

Door de Evergreen |
 21 maart 2023

Nieuws van onze Pro

Het nieuwe seizoen is weer begonnen en we weten allemaal: op de greens worden de meeste punten verspeeld. Daarom dit keer een voorbeeld van een eenvoudige oefening voor het putten.

Pak drie ballen van hetzelfde merk en type. We gaan eerst testen hoe we de snelheid van de green kunnen vaststellen. Leg deze ballen op een vlak stuk van de green (zie foto). Meet de afstand van de putter naar de bal met je linkeroog boven de bal. Dan stap je met één voetbreedte naar links en twee voetbreedtes naar rechts, de bal ligt dan dus 1/3 links van het midden. Je maakt met je putter een uitslag van 5 tot 7 uur van een denkbeeldige klok.

Als je deze drie ballen hebt geslagen met dezelfde uitslag, dan liggen de drie ballen bij elkaar. Dan moet je de afstand vanaf de afslagplaats tot de ballen uitmeten, bijvoorbeeld vijf passen. Dan weet je afhankelijk van waar de bal op de green ligt met welke snelheid je moet putten.

Ga het maar eens proberen op onze oefengreen. Kom je er niet uit dan boek je gewoon een putting les. Succes met oefenen.

Antoine de Blok,
Zelfstandig senior golfprofessional, www.adbgolf.nl
Telefoon 06-55-896 454

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This