Natuur in de baan…

Door de Evergreen |
 18 mei 2023
Het voorjaar dient zich weer aan en je ziet overal de bloemen, de planten, de struiken en de bomen uitlopen en over een aantal weken is alles weer volgroeid. Het blad is dan weer aan alle bomen en het volgende seizoen staat alweer voor de deur.
Ook in de dierenwereld dient zich hetzelfde verschijnsel aan. Overal broedende vogels en watervogels, zelfs de koekoek heeft zich al laten horen. Op onze golfbaan hangen een groot aantal nestkasjes en die worden ieder jaar weer trouw gebruikt door de kleinere vogels, zoals vinkjes, meesjes, roodborstjes enz. Tijdens mijn golfronde zag ik het prille ganzengeluk op de fairway van hole 1 aan mij en mijn golfpartner voorbijtrekken en het is verbluffend hoe zorgzaam deze watervogels voor hun nieuwe kroost zijn: ze beschermen tegen allerlei natuurlijke rovers en ze leren zelfstandig voedsel te zoeken.
Onze golfbaan is een prima oord voor dit kroost, er is voldoende voedsel aanwezig en bovendien is het er relatief veilig .Elk jaar herhaalt zich hetzelfde ’spelletje’ en in de dierenwereld geldt het recht van de sterkste.
Redactie Evergreen

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This