Nieuwe leden stellen zich voor

Door de Evergreen |
 23 mei 2023
In deze rubriek krijgen nieuwe leden de kans zich voor te stellen aan de andere leden. Mocht je na 1 jul 2022 lid zijn geworden en je willen voorstellen, neem dan contact op met Fons Jacobs via 06-53-148982.

Vandaag bieden wij dit podium aan Jan Jaspers

Jan Jaspers is geboren op 29 augustus1956 in Lieshout, onder de rook van Bavaria. Zijn opa was een neef van de ‘3 S-en’, Pieter, Jan en Frans Swinkels. Zijn opa zat niet in het bier, maar was gemeenteontvanger van de toenmalige gemeente Lieshout. Jan is uiteindelijk, via het ministerie van Defensie in Den Haag en directiesecretaris van het Elkerliek ziekenhuis, de eerste griffier van de gemeenteraad van Helmond geworden. Deze functie heeft hij tot dit jaar ruim twintig jaren vervuld.

Via Lieshout, Appingedam en Den Haag is hij sinds 1990 inwoner van Helmond en als inwoner van de Oranjebuurt heeft hij daar nooit spijt van gehad. Als lid van de carnavalsvereniging Oranjebuurt vervult hij al 15 jaar een hoofdrol als ‘Burgemister van den Heerenbult’. Daarnaast is hij als secretaris van het bestuur van het Helmonds Muziek Corps bijna twintig jaar een steunpilaar geweest van deze vereniging. Nu is hij nog lid van de ereraad van het HMC.

Waarom golf?

Zoals dit voor meer leden van HGC ‘Overbrug’ geldt, is het startpunt voor golf de inspiratie van zijn veteranenteam in de hockeysport geweest. In 2002 haalde hij zijn GVB bij Flip Klok in Nuenen. Eerst speelde hij enkele keren per jaar met zijn hockeyvrienden als ‘witte GVB’er’. Daarna werd hij lid bij De Stippelberg. Maar de combinatie met hockeyen werkte niet, met als gevolg dat hij weinig speelde. Sedert 1 januari 2023 is hij lid geworden bij HGC ‘Overbrug’. 

Met enkele hockeyvrienden speelden ze al elk jaar om de ‘Bon cour cup’ als ze samen een weekje doorbrachten in een vakantiehuis van een van hun vrienden in Frankrijk. Deze traditie zetten ze nu om de veertien dagen voort, afwisselend in Helmond en op De Stippelberg. Jan zal na komende 1 juli vaker op onze baan te zien zijn als hij meer tijd gaat vrijmaken voor het golfen. Hij wil dan ook lid worden van de Herenochtend. Tenslotte heeft zijn keuze voor onze golfaccommodatie meegespeeld dat hij al veel leden kent, het een gezellige baan is en hij een voorkeur heeft voor een 9-holes baan.

Wij wensen Jan veel plezier bij onze vereniging.
Redactie van de Evergreen,
Fons Jacobs

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This