Het bestuur stelt zich voor

door 30 juni 2023

Jean-Pierre Adams, penningmeester

Naam:
Jean-Pierre Adams
Leeftijd:
63 jaar
Gehuwd:
met Laura
Kinderen:
Lars (34 ) en Kelly (32)
Hobby’s:
Lezen (vooral boeken over revoluties en de betekenis en de evolutie van godsdiensten), golfen, padellen, wandelen en er met de caravan op uit trekken.
Beroep:
Directeur-eigenaar Andea Florint, adviesbureau voor startende bedrijven in het MKB.
Handicap:
Jean-Pierre 25.2. Laura 19.0

Penningmeester

We hebben te maken met een ‘bezig baasje’. Jean-Pierre heeft een veelzijdig beroepsleven achter de rug. Je zou denken dat hij een financiële achtergrond heeft, maar hij is afgestudeerd Neerlandicus. Na zijn afstuderen in Nijmegen waren de banen als leraar Nederlands niet voor het oprapen. Hij heeft dan ook de eerste jaren gewerkt als verkoper van kopieerapparaten. Via de ABN/Amro bank, na een interne kaderopleiding, heeft hij deze bank in diverse functies gediend; laatstelijk in Hoensbroek, als directeur. Via BNP Paribas, een uitstapje als directeur van Solmar Tours Maarheeze, kwam hij bij Welten terecht, het grootste uitzendbureau van met name bankmedewerkers. Op 55-jarige leeftijd is hij zijn eigen adviesbureau begonnen. Een veelzijdige achtergrond en een brede ervaring op diverse terreinen vormen de basis voor een gedegen penningmeester voor onze vereniging. Geen tweede Willem van Zantvoort, die zorgt voor een goede overdracht van het penningmeesterschap, maar een met een duidelijke, eigen inbreng. De ledenvergadering heeft haar vertrouwen aan hem gegeven, en terecht. Met enthousiasme is hij aan deze klus begonnen. Overigens samen met de andere bestuursleden.

Waarom Golf?

Jean-Pierre en Laura zijn al ruim tien jaar lid van onze vereniging. Ze zijn geruime tijd geleden, toen woonachtig in Maastricht, begonnen in Brunssum. Laura is pas serieus gaan golfen nadat was ze gestopt met hockeyen. Jean-Pierre had toen al het GVB gehaald in een weekend in Lelystad, Laura volgde jaren later op Gendersteijn, begeleid door de moeder van topgolfer Maarten Lafeber. Of dit de reden is zullen we nooit weten, maar feit is dat Laura al snel beter speelde dan Jean-Pierre. Ook de beide kinderen spelen wel eens mee op onze accommodatie. Hoewel onze penningmeester al meer dan 30 jaar golft, was de frequentie erg matig. Dat is de laatste jaren anders en nu probeert hij tenminste twee keer per week te spelen.

HGC ‘Overbrug’ als vereniging

Hij vindt onze vereniging gezellig en gezond. Hij is onder de indruk van de inzet van de vele vrijwilligers. We moeten ons realiseren dat we alleen samen er een fijne vereniging van kunnen maken. Ook heeft hij nog een wens. Als een bovenmatig creatief mens zou hij graag zien dat, binnen de huidige klimaatdoelstellingen, wij altijd kunnen beschikken over een groene accommodatie. Wie denkt met hem mee?

Redactie Evergreen

Pin It on Pinterest

Share This