Pitchen

Door de Evergreen |
 1 juni 2023

Wat is pitchen?

Heel veel golfers weten het verschil niet tussen pitchen en chippen. Pitchen is de P van pols gebruiken en chippen is met strakke pols. Volgens het klok systeem is chippen van 8.00 uur tot 4.00 uur en pitchen van 9.00 uur tot 12.00 uur (zie foto).

Pitchen ga je doen vanaf een meter of 40, maar het kan ook van dichterbij en tot 100 meter, als je dat wilt. Je doet het om ergens overheen te slaan, bijvoorbeeld een bunker. De bal heeft als eigenschap veel vliegen en op de green een klein beetje door rollen.

De techniek

De techniek pitchen doe ik volgens Dave Pelz, hij zegt: bal in het midden, bij een goede ligging, gewicht een fractie op links, zwaai de armen tot 9.00 uur en knik de pols, hou de knik vast in de downswing en versnel door de bal tot eindstand van de swing. Je kunt pitchen met een lob wedge, een sand wedge, een gap wedge, een pitching wedge en zelfs een ijzer 9.

Volgende Dave Pelz zijn er meerdere mogelijkheden qua opzwaai en het vast pakken van de club, maar dat moet je maar eens komen ervaren tijdens de golfles.
Heb je interesse, boek dan een golfles.
Sportieve groet,
Golf professional Antoine de Blok

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This