Sportdag ORO – extra

Door de Evergreen |
 8 juli 2023

Herinnert u zich het verslag van de jaarlijkse ORO-golfdag voor mensen met een verstandelijke beperking? Je weet wel, die feestelijke golfdag op 6 juni, waarbij alles zo voortreffelijk is verlopen?

Ja, natuurlijk herinnert u zich dat en nu weet u ook weer dat ik dat verslag eindigde met een aarzelende opmerking over het feit dat er bij onze vrijwilligers en bij Loek en mij een onbevredigend gevoel achter bleef; tóch nog een niet opgelost probleem… Ik zou daar toch nog op terugkomen? Vooruit, bij dezen: daar gaat ie dan:

Nou, dat zit zo:

U moet dan weten dat die ruim duizend euro’s na het allereerste georganiseerde golffeest voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel van 2006 meteen alweer zo goed als op waren… Ook die golfdag voor mensen met een beperking was indertijd een doorslaand succes en schreeuwde om een jaarlijks vervolg! Maar ja, de Rabo-golfpartij en het bij opbod verkopen van de gewonnen prijzen was een eenmalige gebeurtenis en de boekhouding voor het goede doel oogde angstvallig leeg…

Jarenlang is er gebedeld om dit prachtige evenement gesubsidieerd te krijgen; álle registers zijn daarbij opengetrokken, álle netwerken die we beschikbaar hadden zijn aangesproken en diverse subsidieverstrekkers kregen in de loop der jaren een sik van ons. Organisaties die cultuur en sport steunen, aardige individuen uit besturen van stichtingen en regionale banken bleven ons stimuleren, adviseren en zo mogelijk de helpende hand rijken. En jawel, daardoor mocht het resultaat er telkens toch weer zijn. Jaar-in-jaar-uit lukte het uiteindelijk om in juni de golfdag voor mensen uit onze regio met een beperking georganiseerd te krijgen. Dat is al die jaren zo doorgegaan tot aan de Corona-pandemie. Net daarvoor had onze eigen Business Club nog een mooie aanvullende subsidie verstrekt, waardoor het evenement minstens nóg een keer door kon gaan. Een prachtig gebaar, maar dat geld is, helaas, voor het grootste deel ook nu al weer besteed.

De voorbereidingen

Daar komt bij dat Loek en ik inmiddels de jongsten niet meer zijn en dat onze gezondheid te wensen over laat. We zijn dan nog wel niet helemaal murw en moe gebeukt, maar we voelen dat het frisse elan van weleer er toch ook niet meer is. Dat deed ons bij de voorbereidingen van de ORO-golfdag verzuchten ‘dat het nu mooi geweest is, dat dit de laatste keer maar moest wezen en dat we het laatste saldo op de rekening maar moesten overboeken naar ORO’. Dáár hoorde het restant van het subsidiegeld in onze visie thuis. En kijk, dát nu was de boodschap die we voor onze vrijwilligers en voor de leiding van ORO naar voren brachten. Direct ná de evaluatie van de zo geslaagde golfdag voor mensen met een verstandelijke beperking, in de stralende zon zittend op het terras bij D’n Dimpel sloeg onze mededeling in als een bom…

De reacties in het kort samengevat: dat kón helemaal niet en dat mócht helemaal niet…

Nou, toen we de stukken weer bij elkaar hadden geraapt was de conclusie dat we het tóch nog weer zouden gaan proberen. Dat we tóch weer opnieuw een poging zouden doen om de golfdag voor de ORO-cliënten met een verstandelijke beperking én voor onze mooie golfclub te behouden. We mijmerden wat voor ons uit dat het mooi zou zijn als dat vanuit onze eigen HGC ‘Overbrug’ zou kunnen komen…

En zie, al was het dan geen gebed; het is tóch al verhoord want… inmiddels heeft het bestuur van onze mooie golfclub de boodschap opgepikt en de traditie van de golfclinic voor mensen met een verstandelijke beperking omarmd. Het bestuur heeft besloten dat de jaarlijkse golfdag voor de ORO-cliënten gegarandeerd kan doorgaan! Wauw, té wauw…!

Nóg beter nieuws kunnen we ons voor de organisatie van deze bijzondere jaarlijkse golfclinic niet wensen! De golfdag voor mensen uit onze regio met een verstandelijke beperking kan nu een regulier onderdeel van het jaarprogramma van onze HGC ‘Overbrug worden’; de traditie blijft bestaan!

Héél erg blij mee. Een opgelucht pak van ons hart! Eind goed al goed. Dank voor uw belangstelling, met golfsportgroeten en vlug tot ziens op de golfbaan.

Ook namens Loek van Poppel,
Toon Geerts

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This