Strokeplay kampioenschap

Door de Evergreen |
 6 juli 2023
Op zondag 2 juli 2023 vonden de wedstrijden om het Strokeplay kampioenschap van onze club plaats. Het weer was wat minder warm dan we de afgelopen weken gewend waren: weliswaar niet zonovergoten maar, ondanks de bewolking, kon de wedstrijd droog worden afgewerkt. Om 8.30 uur precies begonnen 32 dames en heren enthousiast aan hun eerste ronde van 18 holes. Na de lunch mochten de zes beste dames en negen beste heren uit de eerste ronde aan hun finale ronde van 18 holes.

Eerste ronde

Klaartje Majoor, Mariëlle Konings en Marianne de Kimpe voerden na de eerste ronde de ranglijst bij de dames aan. Bij de heren waren de scores erg goed en lagen de negen finalisten dicht bij elkaar. De lijst werd aangevoerd door Ruud Bouwman, Wim van de Westerlo, Leo van Veghel en Michiel Hoenderkamp. Na de uitstekend verzorgde lunch gingen de 15 finalisten weer de baan in.

Tweede ronde en einduitslag

De dames waren in de tweede ronde aardig aan elkaar gewaagd. Deze ronde werd gewonnen door Claudia van Hout voor Mariëlle Konings en Klaartje Majoor. Met een totaalscore van 172 werd Klaartje Majoor kampioen Strokeplay 2023 van HGC ‘Overbrug’. Mariëlle en Claudia werden tweede en derde met respectievelijk 172 en 180 slagen.

Bij de heren streden Ruud en Wim in deze tweede ronde tot het laatst om de eerste plaats. Uiteindelijk was Wim in deze ronde de beste, maar in de einstand werd Ruud Bouwman, met 163 slagen, toch de kampioen Strokeplay 2023 van onze club. Wim van de Westerlo en Peter de Bruin werden tweede en derde met respectievelijk 166 en 179 slagen.

In actie

Prijsuitreiking

Bij de prijsuitreiking constateerde de wedstrijdleiding dat er zich de gehele dag geen incidenten hebben voorgedaan. Men kon twee terechte kampioenen huldigen die de titel meer dan waard waren. De belangstelling van de overige leden op deze mooie dag viel wat tegen. Het is best leuk om de deelnemers aan te moedigen tijdens deze voor onze club belangrijke wedstrijd.

De gelukkige kampioen bij de dames heeft de dag als volgt beleefd

Het was vroeg op zondagmorgen 2 juli. De dames hadden dit jaar de vroege start. Om 7.30 stond ik, ter voorbereiding op de wedstrijd, op de driving range: emmertje golfballen wegslaan, dan chippen, putten en daarna koffie…
Om half negen gestart met flightgenoten Tonne en Anne. Vanaf hole 1 had ik geen klagen over het geleverde resultaat. Geconcentreerd tot hole 18 kwam ik binnen met de laagste score: 84. Prima, eerste doel van de dag gehaald.

Door naar de middagronde, nog eens 18 holes spelen. Met een voorsprong van 7 slagen vol goede moed weer verder. Na 9 holes mijn voorsprong nog uitgebouwd tot nog eens 3 slagen. Maar toen werd het spannend (voor mij althans): zal het dan dit jaar gaan lukken? Mijn flightgenoot Marielle Konings bleef dapper doorstrijden en gaf tot het einde bijzonder goed tegenstand. De andere flightgenoot, Marianne de Kimpe, gaf me sportieve ondersteuning om vooral rustig te blijven en de wedstrijd met vertrouwen uit te spelen. Het lukte.

De opgebouwde voorsprong werd minder, maar bleek uiteindelijk voldoende te zijn: voor het eerst kampioen Strokeplay!

Dank aan de wedstrijdleiding en de belangstellenden die het einde van de wedstrijd meebeleefden.

Klaartje Majoor & Redactie Evergreen

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This