Strokeplay kampioenschap

Door de Evergreen |
 8 juli 2023

Verslag van Ruud Bouwman

Door een aantal omzwervingen kwam dit verslag helaas te laat bij ons binnen, daarom alsnog zijn bevindingen. Al eerder gaf Klaartje een mooie inkijk hoe zij haar dag heeft beleefd… Mijn wekkertje ging om 8.30 uur; even opfrissen golftas pakken en vertrekken. Een ontbijtje was niet nodig; eten blijft voor mij een probleem voordat ik ga sporten. Iets voor 9.00 uur mijn kaart opgehaald en mezelf gemeld bij hole 1.

Daar stonden mijn flightgenoten Michiel en Peter al te popelen om te starten. We liepen eigenlijk alle drie een lekkere ronde; beetje kletsen tussendoor en af en toe, misschien toch wel regelmatig, een goede bal geslagen. Michiel zag het somber in: 89 slagen over op de eerste 18 holes en 9 slagen achter mij. Hij zou nooit naar de volgende ronde kunnen… Niets bleek minder waar, want Peter eindigde met 90, Michel met 89 (als derde!) en ikzelf met 80 slagen, waarmee we alle drie een ronde verder waren.

Michiel en ik kregen in de laatste flight gezelschap van onze golfveteraan en afscheidnemende voorzitter Wim. Meteen maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om Wim te bedanken voor zijn geweldig bijdrage binnen onze vereniging. Onder zijn leiding zijn er echt hele mooie stappen gemaakt en vooral de wijziging van de baan heeft het golfplezier erg veel goed gedaan!

Halverwege de tweede ronde was mijn leidende positie ten opzichte van Wim vergroot naar 7 slagen. Hoe nu verder te spelen? Informatie uit andere flights was niet helemaal duidelijk, waardoor het even een onwennige situatie werd. Voor mezelf maakte ik de keuze om risico’s te vermijden. 

Daarnaast stelde ik als doel om nog eens maximaal 43 slagen te maken. Wim besloot om gas te geven en wist de tweede 9 holes in 38 slagen af te ronden. Michiel, die met 4 parren op rij had laten zien makkelijk mee te kunnen, moest toch net wat meer slagen toegeven en kon daarmee zijn derde plaats niet behouden.

Rest me nog te melden dat ik mijn laatste 9 holes in 42 slagen liep, wat resulteerde in mijn eerste overwinning bij de Strokeplay kampioenschappen met een totaal van 163 slagen. Dank aan iedereen die betrokken was bij deze bijzondere dag en hopende op een groter deelnemersveld bij de titelverdediging in 2024!

Ruud Bouwman

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This