Presidents Cup

Door de Evergreen |
 3 augustus 2023
Onder prima weersomstandigheden (de voorspelling was anders) werd er met 63 deelnemers gespeeld om de Presidents Cup 2023. Er werd uiteraard gestreden om het Blauwe Jasje en om de specials Neary, Second-neary, Longest Rood en Geel en de birdy-ballen.
Na afgelopen jaar als runner-up te zijn geëindigd was het voor mij dit jaar de laatste kans om als voorzitter zelf het Blauwe Jasje te winnen, maar helaas het zat er niet in. Ik mocht afgelopen zondag spelen met Willem van Zantvoort, Karin Asmussen en Angela Coolen. Ondanks deze geweldige flight, met 30 jaar bestuursvergadering, waren we met zijn allen niet in staat om goed te scoren. We hebben genoten van de gehele golfbaan, van links naar rechts. Maar er waren ook schitterende slagen bij die alleen maar te zien zijn op televisie of op onze prachtige golfbaan.
Zes jaar lang heb ik het geprobeerd om als voorzitter deze wedstrijd te winnen, de druk zal te hoog zijn geweest. Volgend jaar nieuwe poging, maar dan als voorzitter-af…

Het Blauwe Jasje

Het Blauwe Jasje

Zoals gezegd werd er door 63 deelnemers gestreden om het Blauwe Jasje. Er werd goed gespeeld met zes deelnemers boven de 36 Stableford punten en er konden 20 birdy-ballen worden uitgereikt. Bij de specials was even verwarring wie de Neary had gewonnen, er stond alleen maar de voornaam Anne op het blaadje en aangezien we meerdere Annes hebben bij HGC ‘Overbrug’ bleek het uiteindelijk Anne Siemer die de Neary had gewonnen. De Second-neary was niet te verbeteren, die was voor Aljosa Studen. De Longest Rood was voor Bernke van Kreij en de Longest Geel voor Walter van de Wassenberg.

Het Blauwe Jasje, uitgereikt door Leon van Zon, de winnaar van afgelopen jaar, werd met een uitstekend resultaat van 39 Stableford punten gewonnen door Heidi de Greef. Spelend in de eerste flight scoorde Heidi op de eerste 9 holes, ondanks 1 streep, 20 punten en op de tweede 9 holes nog eens 19 punten. Een prachtig resultaat en daarmee een meer dan terechte winnares. Alle winnaars nogmaals van harte gefeliciteerd. Iedereen bedankt voor de deelname, mooie opkomst en volop gezelligheid ‘zoals het heurt’.

En weg is ie…

De andere feestvarkens

Kampioenen!

In mei hebben we de NGF competitie afgesloten en wel met een bijzonder resultaat. Het Heren I en het Heren Senioren I team werden kampioen met daarbij een promotie naar de 4e klasse. Tijdens een gezellige receptie hebben we deze ambassadeurs voor de golfsport en onze golfclub ‘Overbrug’ in de bloemen gezet. Ik wil hen nogmaals feliciteren met dit geweldige resultaat.

Met de President in de bloemen

Ik wens u allen nog een mooie golfzomer toe en hoop u vaak op onze gezellige golfbaan te ontmoeten.
Uw voorzitter,
Wim van de Westerlo

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This