Golfclub Kagerzoom

Door de Evergreen |
 4 september 2023
Dit jaar is ook Golfclub Kagerzoom een alliantiebaan geworden. De golfbaan ligt in Warmond bij de Kaag in een mooi polderlandschap en is opgericht in 1989. De baan is ontworpen door Gerard Jol en geopend in april 1994.
Op 15 en 17 mei hebben Monique en ik daar 9 holes gespeeld. De baan heeft brede fairways met mooi mals gras en brede sloten ernaast. Een echte polderbaan, geen grote bomen en veel water met reigers, ganzen en eenden. Wél heel veel water dus, maar de baan is zeker niet moeilijker dan die van HGC ‘Overbrug’. Tweemaal par 5 en even lang als HGC ‘Overbrug’.
Vanaf het clubhuis ga je een bruggetje over en dan sta je bij hole 1/10, een lange par 4. Hole 2/11 is vergelijkbaar met onze hole 6/15: een par 3 van ruim 100 meter over het water. De molen bij hole 6 is de blikvanger, heel mooi in de polder.
In het clubgebouw huist ook een golfshop en het restaurant op de eerste verdieping biedt uitzicht op de driving range en de putting green. Bij de driving range kun je een emmertje ballen tappen met je pinpas, heel gebruiksvriendelijk. De caddiemaster was erg vriendelijk. Reserveren kan pas vier dagen vooraf en er zijn nogal wat ‘vaste blokkades’, zoals heren- en damesdagen. De tussentijd om te starten is 8 minuten, een 4-bal mag maximaal hcp 72 hebben en een 3-bal maximaal 108.
Voor een dag golfen is Kagerzoom een beetje ver en Leiderdorp/Warmond ligt in het ‘groene hart’, maar dat is wel druk met veel verkeer. Wij hadden twee overnachtingen op Kagereiland geboekt en konden eenvoudig op twee dagen een starttijd voor 9 holes boeken, met tussendoor een dag zeilen en fietsen was het een geslaagde minitrip.

Het is zeker de moeite waard om die baan te bezoeken.

Frank de Wit

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This