Helmond Open 2023

Door de Evergreen |
 28 september 2023

Afgelopen zondagmorgen 24 september kijk ik naar buiten en het zonnetje schijnt volop, het wordt een prachtige dag. Jack (onze teckel) uitgelaten en heerlijk ontbeten met het gezin. Klaar om eerst nog even naar onze dochter Fleur te gaan kijken die in Dames I speelt bij HC Helmond, goed gespeeld en 5-1 gewonnen.

Onze starttijd 14:50 uur komt dichterbij en zodra ik de parkeerplaats van de golfbaan kom opgereden, zie ik mijn flightgenoten al staan. Zullen we nog een balletje inslaan of geloven we het wel zeiden we tegen elkaar. Ik zei nog tegen mijn flightgenoten: “Kom, het is een zeer serieuze wedstrijd en er zijn mooie prijzen te winnen, dus toch maar een mandje wegslaan op de driving-range”.

De auto op hole 6

Putt-wedstrijd

Lopend naar het clubhuis zien we dat er ook een putt-wedstrijd is, mooi opgezet en we zochten al meteen naar Fred Oster, maar tevergeefs. Daar ging het eigenlijk al meteen goed eerste putt in de 10, de rest wordt vervolgd. Op de T-box werden we ontvangen door Peter en daar gaan we. Eerste afslag een beetje op rechts, mijn drie flight genoten Mark, Hans en Sander lagen er een stuk beter voor; toch nog met een bogey naar hole 2.

Mijn hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld mijn birdie op hole 5. Het voelde als een prestatie om trots op te zijn. Het gaf me bovendien een boost van vertrouwen voor hole 6, want daar was namelijk een auto te winnen. Helaas niet de green gehaald, omdat er een gemeen windje stond, maar toch met een par eraf. Daarna twee bogies en een 7 op hole 9. Heerlijk gespeeld en genoten. Het was een gezellige dag om met deze flightgenoten te lopen; dank hiervoor en voor jullie support tijdens het golfen. Wat het Helmond Open echt speciaal maakte, was de geweldige sfeer en de waardering voor de sport. Het toernooi was tot in de puntjes georganiseerd en ik wil graag mijn dank uitspreken aan de organisatie voor hun harde werk en de toewijding om dit evenement mogelijk te maken. Ook niet te vergeten: de baan lag er supermooi bij, mooie fairways en de greens waren lekker snel, TOP gedaan.

Een dag om niet te vergeten

Na negen holes sloten we af met een heerlijke barbecue, verzorgd door Gijs en personeel. Het was de perfecte manier om te ontspannen en te genieten van elkaars gezelschap na een dag vol competitie. En last but not least, de prijsuitreiking was een absoluut hoogtepunt. Het was geweldig om te zien hoe iedereen werd beloond voor hun inspanningen en prestaties op de golfbaan.

Al met al was het Helmond Open golftoernooi een dag om niet te vergeten. Ik kijk al uit naar de volgende editie. Bedankt aan allen die deze dag zo speciaal hebben gemaakt!

Groetjes,
Michiel Hoenderkamp

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This