Helmond Open 24 september 2023

Door de Evergreen |
 28 september 2023

De door VDNS beschikbaar gestelde auto KIA Picanto is niet gewonnen.

Vanaf zondag morgen 9.00 uur was het een drukte van jewelste op het golfcomplex van HGC ‘Overbrug’. Opnieuw werd het zo langzamerhand traditionele Open Kampioenschap golf van Helmond gespeeld.

Maar liefs bijna 150 deelnemers uit alle windstreken waren deze dag present. Een dag die voor velen onvergetelijk zou worden. Een dag ook waarop tientallen vrijwilligers van de eigen club de organisatie op een meer dan voortreffelijke wijze verzorgden. Op het vroege tijdstip waren bijvoorbeeld de leden van de inschrijfbalie goed gehumeurd present.

Inschrijven

Alles zat mee

Op deze dag verliep alles zoals je dat maar kon wensen. De weergoden waren ons goed gezind. Een mooie nazomerdag zonder regen en al teveel wind op een voortreffelijke baan. Een baan die door onze greenkeeper Herbert goed was geprepareerd, voorwaar een compliment waard. Ook de sfeer in de baan was, ondanks de soms wat lange wachttijden, meer dan goed te noemen. Het resultaat was dan ook weinig gemopper na afloop en een uitgelaten stemming op ons zonnige terras. Die werd nog eens aangewakkerd door onze huis-DJ John van der Heijden uit Mierlo.

Sponsoren

Bij de prijsuitreiking bleek dat, dankzij onze sponsoren, er vele mooie prijzen beschikbaar waren. Een woord van dank aan hen is dan ook zeer op zijn plaats. VDNS (Frank van den Nieuwenhuijzen), onze bevriende clubs ’t Woold, Gulbergen, the Duke en Bernardus en Toine Manders zorgden voor een rijk gevulde prijzentafel. Dank!

Frank van den Nieuwenhuijzen

Frank en ondergetekende maakten in de ochtend in een buggy een ronde langs de negen holes. We konden zien met hoeveel enthousiasme de deelnemers hun wedstrijd speelden. Op hole 6 werd wat langer stilgestaan en konden wij met eigen ogen waarnemen dat een verraderlijke windje een hole-in-one erg moeilijk maakte. De door Frank beschikbaar gestelde KIA Picanto liep dan ook weinig gevaar. Maar dat was niet het belangrijkste wat Frank bezig hield. Het was de waardering die hij uitsprak voor de prachtige natuur in de baan, de uitstekende kwaliteit van de accommodatie en de inzet van de vele vrijwilligers. Kortom: HGC ‘Overbrug’ een vereniging om trots op te zijn. In het nieuwe seizoen zal Frank daar graag deel van uitmaken en VDNS als Business Lid in het bijzonder.

Op naar 2024

De organisatie mag terug kijken op een zeer geslaagde editie 2023. Er zal nu zorgvuldig worden geëvalueerd. Zijn er verbeterpunten? Ja, natuurlijk. Helaas is de kennismaking met de golfsport (door het volgen van een clinic) niet door gegaan wegens een gebrek aan deelnemers. De vraag is ook of met het huidige aantal deelnemers de grens niet is bereikt. Zo zullen er meer puntjes de revue passeren. Maar met groot vertrouwen start de voorbereiding op editie 2024. De afgelopen editie smaakt in ieder geval naar meer!!

Uitslag Helmond Open 24 september 2023

Overall winnaar werd Michiel Hoenderkamp met de laagste bruto score van 41 (en de hoogste handicap).
Hij is de winnaar van een geheel verzorgde dag voor twee personen op Bernardus.

Stableford wedstrijd

 1. Hans Brekelmans 21 punten
 2. Fred Berkers 21 punten
 3. Freek Vernooy

Strokeplay wedstrijd (netto score)

 1. Paul van Thiel 33 slagen
 2. Ben Manders 34 slagen
 3. Claudia van Hout

Puttercompetitie

 1. Marco Vonk 40 punten
 2. Michiel Hoenderkamp 35 punten
 3. Willem van Zantvoort 31 punten

De neary werd gewonnen door Martijn van der Heijden. De beschikbaar gestelde auto door VDNS (Frank van de Nieuwenhuijzen) is er niet uitgegaan (hole-in-one op hole 6), maar de winnaar heeft het gebruik van een prestigieuze KIA voor een weekend gewonnen.

Redactie Evergreen,
Fons Jacobs

Sponsoren

 • GW Storage
 • Engelbert Obers
 • Pete Norman
 • Rijn Schellekens
 • Bart Spoormakers
 • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This