Hoe gaat het met…

Door de Evergreen |
 7 september 2023

Wim van Elk

In deze rubriek spreken we met leden die we op onze accommodatie lang niet hebben gezien. Dit keer spreken we met onze oud-burgemeester van Helmond, Wim van Elk.

Probleempjes begin van dit jaar

Inderdaad heeft Wim begin dit jaar enige gezondheidsprobleempjes gekend. Daardoor heeft hij enkele maanden verstek moeten laten gaan bij zijn wekelijkse rondje golf. Na onderzoek bleek dat hij leed aan een te lage bloeddruk, waardoor hij onzeker werd en last had van duizelingen. Nu hij alles weer onder controle heeft, is hij, vaak op maandagochtend, weer aanwezig.

Wim van Elk

Wanneer lid geworden van HGC ‘Overbrug’?

Tot aan zijn pensionering heeft Wim hockey gespeeld bij de veteranen van HUAC. Bij de heropening van onze accommodatie, rond de eeuwwisseling, heeft de toenmalige voorzitter Jan Romme hem overgehaald lid te worden van onze club. Daarvoor hadden Wim en echtgenote Lidy al gelest bij de pro op De Gulbergen in Nuenen. Nadat Wim in 2002 met pensioen is gegaan heeft hij ook wat meer tijd gekregen voor de golfsport. Nu is Wim ook nog vrijwilliger als lid van de Gedragscommissie, samen met Ans van der Elst en Eugene Cosijn. Wim is vooral te spreken over de goede sfeer binnen de vereniging zowel op de golfaccommodatie, in het clubhuis, als op ons prachtige terras. Hij vindt ook dat we al vele jaren beschikken over goede bestuursleden en vele actieve vrijwilligers.

Toekomst

Wim hoopt nog een aantal jaren te kunnen blijven golfen. Hij loopt nog graag de negen holes zonder de ondersteuning van een buggy of een elektrische kar. Hij heeft dan ook voor een 85-jarige een uitstekende conditie. Lidy is vaker op de golfclub aanwezig en doet nog graag mee met wedstrijden. Wim vindt zijn handicap van ondergeschikt belang.

Redactie Evergreen

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This