Natuur in de baan…

Door de Evergreen |
 15 september 2023

Een fraaie bosuil

Een aantal dagen geleden, tijdens onze golfronde, was Marij Smeets tussen hole 4 en hole 5 met een professionele fotocamera aan het fotograferen. Zij fotografeert bijna dagelijks om de natuur – vogels en ‘grote’ dieren – in en om Helmond op de gevoelige plaat vast te leggen

Haar specialiteit is echter macrofotografie van insecten en zij is lid van de fotowerkgroep van IVN Helmond. Het ging om een boom op het landgoed van de familie Gosefoort en zo, nieuwsgierig als we zijn, vroegen wij naar de bedoeling van het fotograferen. Het was een prachtige bosuil, die zich had genesteld in een van de bomen tussen het gebladerte.

Zij volgt deze bosuil al ruim een jaar en blijft dat voorlopig doen. Door de prachtige camouflagekleuren was het dier nauwelijks waar te nemen. Het is natuurlijk fantastisch dat deze fraaie vogel zijn jachtgebied heeft op en rond onze golfbaan. Het bewijst maar weer dat op onze golfbaan in de afgelopen jaren een veelheid aan flora en fauna is gerealiseerd. De oudere leden van onze golfclub herinneren zich nog maar al te goed de scepsis van de toenmalige natuurvereniging tegen de komst van een golfbaan.

De grote verscheidenheid aan diersoorten brengt ook met zich mee dat beschermde vogels elk jaar heel wat schade aanrichten op zoek naar engerlingen en wormen. HGC ‘Overbrug’ onderhoudt de baan uitstekend en gebruikt uitsluitend biologische bestrijdingsmiddelen.

Met dank aan Marij Smeets voor de prachtige foto.

Redactie Evergreen

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This