Vriendendag

Door de Evergreen |
 19 september 2023

Normaal sijpelen op donderdagochtend de heren rustig binnen om aan hun ochtend/middagritueel te beginnen. Maar op deze stralende ochtend zat het terras vol met 46 kerels die enorm veel zin hadden om de strijd aan te gaan.

Veel van onze leden hebben vrienden van buitenaf meegenomen om er een mooie dag van te maken. De spelvorm is Texas Scramble, dus je bent echt een team dat tactisch alle zeilen bij moet zetten. Want het gaat dus echt ergens om. Tijdens de ronde hoorde je regelmatig juichkreten van flights wanneer er weer een birdie was gescoord. Liefst 18 keer, waarvan drie teams zelfs met drie birdies.

De weergoden waren ons de hele dag erg gunstig gezind. Bij binnenkomst stonden er dan ook al snel vele glazen en kelken schuimend bier op de tafels. Ik zag Geert Swinkels handenwrijvend over het terras lopen en het niet kon nalaten te zeggen dat hij heel blij werd van al dat geel op de tafels. De koffiemachine was tijdelijk uit de running, maar er waren geen klachten. Iedereen zat geanimeerd met elkaar te kletsen terwijl de heren en dames van D’n Dimple met een glimlach volle bladen af en aan brachten.

De uitslag

Tegen zessen met z’n allen naar binnen voor een pittig soepje, waarna de uitslag bekend werd gemaakt. De neary was voor Theo Bax en de longest voor Frank Raijmakers. En dan de winnaars: Carel Martin met vriend Han de Wit derde met 40 punten, tweede Huub van de Vrande met vriend Willem Mollemans met 42 punten en eerste de schrijver van dit stukje, Frank Raijmakers, met zijn boven zichzelf uitgestegen maat Jos Brinkman ook met 42 punten. Door de handicapverrekening 11 tegen 13 en het aantal slagen 76 tegen 78 is het wel zuur voor Huub en zijn vriend dat zij tweede zijn geworden. Maar zo zijn de regels. Daarna kwam de hoofdmaaltijd met vis of vlees en na wat rondvraag bleek dat iedereen het erg lekker vond.

Kameraadschap

Maar het allerbelangrijkste zijn twee dingen: de perfecte organisatie van begin tot einde en natuurlijk de kameraadschap in de flight. Jos en ik hebben een heel aangename ronde gelopen met serieus spel en veel lol samen met Harry de Koning en zijn buurman Frans Croijmans. De gesprekken gingen over het leven met alle goede, maar ook minder goede, momenten. Een dag lang samen sporten, eten en drinken en goede gesprekken! Beter kan niet.

Ik zag de 6-bal tot het einde van de middag toe erg aangenaam bij elkaar aan tafel zitten. En als Sjef en Huub aan één tafel zitten dan komen er ook wijnflessen op tafel. Wellicht een idee voor volgend jaar: alleen maar 6-ballen.

Frank de Wit, jij en je hele Herenochtend-team bedankt voor de voorbereidingen en de uitvoering van deze mooie dag. De prijzen waren helemaal des golfs: nieuwe ballen, lekkere wijn en prosecco. Harry en Frans bedankt voor het aangename gezelschap en Jos bedankt dat je mij vele malen super hebt aangevuld na weer een foute slag van mij. Een betere maat kun je je niet wensen.

Sportieve groeten van team 5 (Jos en Frank)

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This