De hobby van…

Door de Evergreen |
 12 oktober 2023

Corry Verspaget golft al zo’n tien jaar; de eerste zeven was ze lid op De Stippelberg en daarna werd ze lid van HGC ‘Overbrug’. Door vrienden werd zij indertijd overgehaald ook te gaan golfen en nu speelt zij met veel plezier ongeveer twee keer per week. Het spel is leuk, je ontmoet telkens andere mensen en je bent buiten bezig. Naast het golfen gaat zij ook wekelijks naar de fitness.

Reizen

Een andere hobby van haar is reizen. Dat doet ze al sinds haar jeugd. Het begon allemaal met haar avontuurlijke ouders. Vanaf 1958 reisden die met hun vier kinderen in een 2CV: pa en ma voor op de stoelen, een kleintje op een kussen ertussenin en dan nog drie op de achterbank. Vier weken kamperen in het buitenland en dat gedurende vele jaren.

Nadat ze met haar korfbalvriend Joost was getrouwd, ging ze jaarlijks met haar gezin op vakantie in Nederland en in Europa. In 1992 maakte zij haar eerste grote reis naar Thailand en daarna volgden er nog vele reizen. Ongeveer veertig landen over de hele wereld heeft ze inmiddels bezocht. Altijd met een georganiseerde reis, in een groep. Van Canada tot Argentinië en Chili, China en Nieuw-Zeeland en nog veel meer. Hoogtepunt was de reis van drie weken met haar hele gezin (elf personen) naar Zuid-Afrika. In augustus van dit jaar heeft zij nog een 16 daagse treinreis in Zwitserland gemaakt, met in een panoramarijtuig langs de Rijn, met de Furka Oberalpbaan door het land en naar Murren met een prachtig uitzicht op de bergtoppen van de Eiger, Munch en de Jungfrau. Van al die reizen heeft zij mooie fotoboeken gemaakt.

Reisdoelen

Voorbereiding

Naast haar werk als leraar in het basisonderwijs heeft zij ook gedurende een aantal jaren cultuur­weten­schappen gestudeerd aan de Open Universiteit. Daar leerde ze veel over de cultuur van andere volken en over beeldende kunsten. Behalve aandacht voor mens en natuur werden ook musea bezocht. Voorafgaande aan elke reis bestudeerde zij de cultuur, de religie en de gewoontes van die landen. Dat leerde haar om met een open blik, zonder vooroordelen, naar landen en hun volkeren te kijken; met in haar achterhoofd dat onze manier van leven niet zaligmakend hoeft te zijn. Reizen heeft haar leven verrijkt.

Toekomstplannen

Plannen voor nieuwe reizen zijn er nog niet. Wel wil zij nog graag naar Noorwegen om het Noorderlicht te zien en naar landen als Polen en Hongarije. In Nederland staan nog drie Waddeneilanden op haar verlanglijst. Hier reist zij bij voorkeur met de trein en de bus. Grote vliegreizen heeft zij niet meer op haar wensenlijst staan. Duidelijk is wel dat haar drang om te reizen blijft.

It is better to travel hopefully, than to arrive.
Redactie Evergreen,
Piet de Jager

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This