Najaarsuitje

Door de Evergreen |
 3 oktober 2023

Werd vanmorgen wakker door een forse regenbui, zo dacht ik aanvankelijk. Het bleek echter het geluid van de douche te zijn.

De deur van de slaapkamer naar de badkamer stond op een kier. Mijn betere helft was kennelijk al op, aangezien de werkster, die altijd komt op deze dag van de week, het niet kon zijn, want die doucht nooit, althans niet te mijnent. Dat ik voortijdig werd gewekt, vond ik ditmaal wel prettig, aangezien ik enigermate onplezierig droomde: ik moest een recensie van een schilderij maken, waarbij het me alsmaar niet lukte om de afmetingen van het bewuste konterfeitsel boven water te krijgen.

De winnaar

Nu weet ik weinig van droomduiding, maar het is wel een feit dat ik door die droom werd herinnerd aan de toezegging om een stukje te schrijven voor ons clubblad aangaande het meest recente uitstapje naar Schloss Haag door de leden van de donderdag Herenochtend.

Welnu

Dat het mooi weer was, de reis voorspoedig en het gezelschap plezierig, zal ik achterwege laten, want dat is bij winnaars van een wedstrijd toch altijd hetzelfde. Wel komt mij als noemenswaard voor het feit dat alle deelnemers die dag niet een goed balgevoel hadden, want niemand speelde zijn handicap. Vooral daarom was het dat ik de dagprijs in ontvangst mocht nemen.

Daar op Schloss Haag was het aangenaam toeven en daar kwam als bijvangst nog bij dat de beste aldaar te verkrijgen rode wijn (er was slechts keuze uit Italiaanse wijnen bij onze oosterburen!), royaal geschonken in een groot glas, slechts € 4.= per zulk een eenheid kostte.

Vanwege chauffeur Addo en hulpchauffeur Huub (B), hebben we er thuis nog een glaasje Italiaans rood aan toegevoegd, teneinde aan onze dagelijkse kwantum toe te komen.

Tenslotte, extra groot was mijn gevoel van dankbaarheid richting de organisatoren van het najaarsuitstapje, toen bleek dat de prijs bestond uit wijn, afkomstig van het huis Lucarelli (Puglia) met primitivo-sap.

Nu nog birdy-ballen met ‘soft’ in plaats van ‘warbird’.

Jef Hagemans

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This