Zomercompetitie Herenochtend

Door de Evergreen |
 31 oktober 2023

Mist, mist en mist

In de zomermaanden, met uitloop naar de lente en de herfst, is er elke donderdagochtend de bekende Herenochtend. Vanaf 9.30 uur precies wordt er gestart voor een rondje van 18, dan wel 9 holes. En 9.30 uur is 9.30 uur, want we willen hole 1 tijdig vrijgeven voor de golfers na ons, iets wat keer op keer door de wedstrijdleiding wordt benadrukt.

Doorspelen is dan ook het devies en het is daarom ook goed gebruik dat we allemaal op tijd weer in het clubhuis zijn, uitzonderingen daargelaten. Donderdag 25 oktober 2023 was het weer zover: de jaarlijkse afsluiting van de zomercompetitie. Door Toon Geerts was een crosscountry uitgezet over negen holes kriskras over onze mooie accommodatie. Of het al niet genoeg was had het de dagen daarvoor fors geregend en was er bij het begin sprake van dichte mist. Maar ook dit keer zou en moest er worden gestart om 9.30 uur. Dus moest men in een dichte mist slaan van een onbekende tee, naar een onbekende plek. Menig deelnemer ging dan ook vanaf het begin ‘de mist in’.

De Winnaar Eric Corstens

Prijzen

Het zo nu en dan kwijt slaan van een balletje hoeft geen probleem te zijn, omdat ook bij de Herenochtend het bekend birdy-balletje wordt uitgereikt. De ene keer wat meer dan de andere, soms met de opmerking van de wedstrijdleiding ‘hier heb je ook het doosje’, omdat het sommigen wat vaker lukt een birdy te slaan. Afhankelijk van het aantal deelnemers zijn er één, twee of drie waardevolle prijzen. Een flesje wijn uit Stiphout voor de derde prijs, ook zo’n flesje voor de tweede prijs en, u raadt het al, ook zo’n flesje voor de winnaar! Zaak dus om bij de eerste drie te horen.

Tijdens deze zomermaanden loopt er een competitie over twintig qualifying wedstrijden. De eerste is de Gents Ringerscore, een totaal van je beste holes. Dit jaar bij de 18 holes-geel gewonnen door Addo de Voogd met een netto score van 68, bij rood door Harry de Koning met netto 70. Naast deze Ringerscore zijn er twee Stableford-competities. Deze competities spelen we op basis van best of 10 en op een totaal aantal van 20 wedstrijden kun je dus een keertje thuisblijven of een minder rondje lopen. Er is ook een competitie is voor de 9-holes spelers en die is gewonnen door Will Gidding met een totaal van 190 punten. Proficiat Will en vanaf deze plaats mijn complimenten. De andere competitie gaat, zoals te verwachten, over 18 holes. Ook dit jaar weer spannend tot op het laatste moment en geëindigd met een minimaal verschil tussen de nummers 1 en 2, zoals ook bij de 9-holes competitie.

O ja, ook op deze dag was er een winnaar van de crosscountry. Het was Hub Bozon die het beste met de omstandigheden wist om te gaan, met als tweede de uitzetter van het parcours, Toon Geerts. Omdat de uitslag al bekend was weet je bij de prijsuitreiking dat je als winnaar het vriendelijke doch dringende verzoek van Fons Jacobs krijgt een bijdrage voor de Evergreen te schrijven. In dit geval zelfs binnen 24 uur! Bij dezen Fons.

Alle prijswinnaars

Karakter herenochtend

Niet onbelangrijk te vermelden dat de Herenochtend een prettige en gezellige bijeenkomst en wedstrijd is. Meestal een qualifying wedstrijd waarover dit artikel gaat, maar soms ook een wedstrijd zoals crosscountry of Texas Scramble. Daarnaast de buitenlandse uitstapjes, ook altijd zeer de moeite waard en heeeel erg gezellig. Volop kansen om andere leden HGC ‘Overbrug’ te ontmoeten en beter te leren kennen. Meedoen dus!

Genoeg over de Herenochtend want golfen doen we op onze mooie baan waarover we van spelers van buiten veel complimenten krijgen. Dat de baan er zo mooi bij ligt is geen natuurverschijnsel, maar vooral het werk van ‘onze Herbert’, sinds kort geassisteerd door Roel. Natuurlijk hebben we op de avond van de prijsuitreiking hier iets over gezegd en onze complimenten uitgesproken. We willen dit hier nogmaals herhalen, zullen dit later nog eens aan beiden zeggen en hun persoonlijk onze dank overbrengen.

Uitslagen zomercompetitie Herenochtend

Totaalscores over 10 beste resultaten – 18 holes:

 1. Eric Corsten 366 punten
 2. Frans Vinke 363 punten
 3. Fred Berkers 360 punten

Totaalscore – 9 holes:

 1. Will Gidding 180 punten
 2. Frans van Duuren 178 punten
 3. Ronald Christophersen 161 punten

Ringerscore – 18 holes

 1. Addo de Voogd 68 punten
 2. Frans Vinke 69 punten
 3. Eric Corsten 69 punten

Ringerscore – 9 holes:

 1. Harry de Koning 70 punten
 2. Bart de Veer 73 punten
 3. Harrie vd Rijdt 73 punten.

Eric Corstens

Sponsoren

 • GW Storage
 • Engelbert Obers
 • Pete Norman
 • Rijn Schellekens
 • Bart Spoormakers
 • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This